Някой иска ли да го почерпим с нашите фунийки, докато

...
Някой иска ли да го почерпим с нашите фунийки, докато
Коментари Харесай

Фунийки с бананов крем

Някой желае ли да го почерпим с нашите фунийки, до момента в който не са свършили?

Необходими Продукти

За фунийките


● яйца - 2 бр.
● прясно мляко - 1/2 ч.ч.
● захар - 1 ч.ч.
● олио - 2 с.л.
● масло - 3 с.л.
● сода за самун - 1/2 ч.л.
● амонячна сода - 1/2 ч.л.
● ванилия - 1 бр.
● брашно - към 500 г

За крема


● прясно мляко - 3 ч.ч.
● масло - 70 г
● захар - 8 с.л.
● ванилия - 1 бр.
● нишесте - 5 с.л.
● яйца - 1 бр.
● банани - 2 бр. огромни
● олио - за намазване на формичките
● орехи - смлени (може и пръчици или кокосови стърготини)

Начин на подготвяне

Първо замесваме тестото за фунийките с изброените нагоре артикули. След това разточваме тъничък и дълъг блат и с елементарен нож изрязваме ленти, дебели към 4 см.

Загряваме олио в една купичка. С него намазваме металните формички за фунийки с четка. Започваме да навиваме лентите от тесто върху формичките, като гледаме да се застъпвате леко, а най-после затваряме напълно. Ако желаете фунийките да са по-малки стартирате да навивате по-надолу на самата фуния, само че по-трудно ще ги напълните.

Слагаме фунийките и ги изпичаме на 200°С като ги обръщаме с щипка, тъй че да се изпекат отмерено. Когато изстинат фунийките тогава ги изваждаме от формите.

За крема първо разрушаваме яйцето със захарта, нишестето и малко от прясното мляко. Останалото прясно мляко го слагаме на котлона да заври и към него на тънка бликам и при непрекъснато бъркане прибавяме млечната примес. Кремът го вариме до момента в който сгъстне, след което го смъкваме от котлона. 5-10 минути по-късно прибавяме маслото и още веднъж разбъркваме добре.

В дълбока паница слагаме 2-3 лъжици гореща вода и нарязваме бананите, след което ги намачкваме с вилица. Слагаме пюрето от банани към още топлия крем.

Все още топъл, крема го слагаме в алуминиев сладкарски пулверизатор и започваме да пълним фунийките.

Докато още не са изстинали, фунийките охлювчета ги потапяме от необятния край в кокосови стърготини или шоколадови пръчици, с цел да станат по-красиви и да се запечата отворът. След това ги оставяме в ледник да престоят 1 ден с цел да омекнат.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР