Няколкостотин хиляди лева стоят в основата на убийството на общинската

...
Няколкостотин хиляди лева стоят в основата на убийството на общинската
Коментари Харесай

Убийството на общинар: Финансови мотиви стоят зад престъплението във Велинград


Няколкостотин хиляди лв. стоят в основата на убийството на общинската съветничка във Велинград. 72-годишната жена беше удушена в дома си, а причинителят направи цялостни признания.

Няма политически претекстове в убийството на велинградската общинска съветничка – безапелационни са проверяващите. Става въпрос за пари - няколкостотин хиляди. Извършителят е някогашен нейн съкровен сътрудник и е направил цялостни признания. По непотвърдена информация става въпрос за Минчо Столарски, брат на хотелиера и някогашен ръководител на Асоциацията на превозвачите - Миролюб Столарски.

Снимка: bTV


Екатерина Каферинова е умъртвена от собствен някогашен съкровен другар, с който поддържали връзки до 2017 година. Тогава имали общ бизнес с недвижими парцели. Той й дал огромна сума пари. Преди два дни 73-годишният Минчо Столарски посетил Екатерина Каферинова и изискал да му върне дължимата сума. Тогава пострадалата имала рожден ден. На идващия ден двамата още веднъж се срещнали в дома й.

Между двамата е зародил скандал. Касае се за няколкостотин хиляди лв.. По време на разногласието дамата е била умъртвена

Убийството е станало сред 7 и 8 часа вечерта.

След това причинителят си е признал с позвъняване към 112 и е бил арестуван. Тялото е откарано за съдебно-медицинска експертиза.

Приятели на Каферинова са в потрес и споделят, че не са знаели да е имала проблеми.

„ Аз съм кмет от 2015г., от този момент я познавам, не съм ги виждал дружно.
Лично пред мен не е споделяла за закани от никой. Минералният басейн Каферинова с доста труд го е основала и лятото това й беше работата “, сподели Костадин Коев - кмет на Велинград.

Снимка: bTV


Днес минералният басейн, който се намира на територията на къщата, остана затворен.

Каферинова е дълготраен общински консултант от Български земеделски народен съюз. А в зората на демокрацията - едно от лицата на Съюз на демократичните сили в курортната община.

През 2017-а е пребита от двама маскирани мъже. А преди към 15 година колата й е подпалена от незнайни причинители.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В рамките на деня против причинителя ще бъде повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране. Заплашва го затвор от 10 до 20 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР