Няколкостотин души преминаха днес в шествие в Сидни със скандирания

...
Няколкостотин души преминаха днес в шествие в Сидни със скандирания
Коментари Харесай

Стотици излязоха на демонстрации в подкрепа на Украйна

Няколкостотин души минаха през днешния ден в шествие в Сидни със викания „ Украйна ще надделее “ и приканиха за по-категорични дейности против Москва. В същото време протестиращи в Токио приканиха Русия да бъде отстранена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Тези демонстрации бяха проведени в миг, в който съветските и украинските сили водят боеве за столицата Киев и откакто Русия наложи несъгласие върху проекторезолюция, осъждаща съветското настъпление в Украйна.

Някои оратори на митинга в Сидни желаеха държавното управление на австралийския министър председател Скот Морисън да разшири глобите против Москва и да забрани съветски жители да посещават Австралия, до момента в който други приканиха НАТО да се намеси в спора.

„ Искам стопански наказания против Русия, желая военна помощ за Украйна “, сподели демонстрантка на име Катарина. „ Искам повече дейности и по-малко приказки. Твърде късно е в този момент за дипломация “, добави тя.

По-малоброен митинг имаше пред съветското посолство.

Няколкостотин руснаци, украинци и японци се събраха в комерсиалния регион Шибуя в центъра на Токио. Много от тях доведоха децата си, държаха украински флагове и скандираха „ Спрете войната “ и „ Спрете Путин “ на японски и британски

Австралия и Япония са измежду страните, които постановиха серия от наказания на съветски политици, бизнеси и на съветския хайлайф поради военната инвазия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР