Няколкостотин души, предимно млади хора, излязоха на булевард Симеон Велики“

...
Няколкостотин души, предимно млади хора, излязоха на булевард Симеон Велики“
Коментари Харесай

Тъга на вечерта. Шумен почете с мълчание убитата в катастрофа Светомира - 112

Няколкостотин души, най-вече младежи, излязоха на бул. „ Симеон Велики “ в Шумен на мястото, където в сряда при злополука почина 22-годишната Светомира Станчева.

Колата на Светомира, Ситроен Саксо беше блъсната от Волво XC60, зад чийто волан се оказа 18-годишният Жечко Кюркчиев. Дръгтестът на младежа на мястото на злополуката регистрира използването на амфетамин. Два дни по-късно при гледане на мярката за отклоняване на Кюркчиев, прокуратурата искаше непрекъснат арест, отбраната показа проучване от ВМА – Варна, съгласно което в биологичния материал на обвинения не са открити следи от опиати. Кюркчиев беше пуснат под домакински арест с гривна. В същия ден на охранителен паркинг на Министерство на вътрешните работи се е самозапалило Волвото на обвинения, което е материално доказателство по делото.

На булеварда, където е лобното място на щерка му беше и бащата на Светомира Анатолий Енчев. " Ако получим моето семейство и аз покана от основния прокурор за среща за смяна на следствието, аз ще я приема и ще направя по този начин, правдата да спечелва и всички вие по домовете си, когато чакате вашите деца, да знаете, че ще дойдат живи и здрави . " - съобщи пред събралите се Енчев и благодари за оказаната морална поддръжка. По-рано през днешния ден основният прокурор Иван Гешев сподели,.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР