Няколкометрова инсталация за Европейска столица на културата ще посреща гостите

...
Няколкометрова инсталация за Европейска столица на културата ще посреща гостите
Коментари Харесай

НДК работи за Пловдив 2019

Няколкометрова апаратура за Европейска столица на културата ще посреща гостите на НДК през идната година. " Тя ще е във фоайето на Националния замък, а по какъв начин тъкмо ще наподобява, е решение на фондация " Пловдив 2019 ", сподели ръководителят на борда на шефовете на НДК Борислав Велков.

Оказа се, че шефът на фондацията Кирил Велчев към момента не е наясно каква ще е инсталацията. " Тепърва ще се прецизира дали ще е нещо ново, или ще прилича инсталацията, рекламираща Пловдив в Солун ", сподели той. Стана ясно, че евентуално ще е нещо стилизирано като надписа TOGETHER на стълбите на Каменица. В северната столица на Гърция градът ни е показан с творба, висока 1,9 метра и дълга над 3 метра.

Новината за пловдивската апаратура в сърцето на НДК пристигна през вчерашния ден при подписването на меморандума за съдействие сред управлението на фондацията и Борислав Велков. В столицата ще има серия културни събития, които са свързани непосредствено с деянията в Пловдив следващата година. За НДК, през който минават по един милион гости годишно, Европейската столица на културата е национална самодейност. Всяко едно от 300-те събития в Пловдив ще бъде рекламирано в Националния замък, а билетният му център ще дава в детайли информация за всичко.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР