Няколко заразни болести повалят врачани, сочат данните на регионалната здравна

...
Няколко заразни болести повалят врачани, сочат данните на регионалната здравна
Коментари Харесай

Внимание! Хепатит N повали врачанин, други двама се заразиха с туберкулоза

Няколко заразни заболявания повалят врачани, сочат данните на районната здравна ревизия във Враца. Девет врачани са се разболели от варицела, един гражданин е пипнал хепатит N или неустановен хепатит, а други двама са се заразили с туберкулоза през миналата седмица. Други трима пък са били заболели от скарлатина.
Припомняме, че скарлатината визира най-много дребните деца и се появява най-вече в зимния интервал на годината. Заболяването е разследване от бактериална зараза, а след излекуване не се придобива дълготраен имунитет и е допустимо да се срещат повторни болести. То се предава по въздушно-капков път от болен на здрав при кашляне, кихане, при диалог или предмети. Заболяването се характеризира с ненадейно бурно начало, като първите признаци нормално са кашлица, висока температура, болки в гърлото, повръщане, болки по тялото, главоболие и тахикардия.
От здравната работа оповестяват, че записаните остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 18 случая.
През миналата седмица здравните инспектори са направили 148 инспекции по настоящ надзор, като не са разкрили нарушавания. Направени са и 14 проучвания на козметични средства по физико-химичен и микробиологичен надзор, като несъответствия не са открити.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР