Няколко версии обясняват новината, че след 20 години Валентин Златев

...
Няколко версии обясняват новината, че след 20 години Валентин Златев
Коментари Харесай

Версиите за рокадата в "ЛУКойл" - от разместване на пазара до вътрешно разследване

Няколко версии изясняват новината, че след 20 години Валентин Златев към този момент не е общоприет шеф на " ЛУКойл България ". Рокадата в сдружението бе обявена първо от " Медиапул " в петък, а по-късно - доказана и от самата компания. От " ЛУКойл " оповестиха, че Златев става ръководител на контролния съвет на сдружението, а оперативното управление на " ЛУКойл България " се поема от Булат Субаев, досегашен генерален шеф на подразделенията на " ЛУКойл "  в Белгия, Холандия и Люксембург.

Смяната на Златев със Субаев се изяснява публично с планова ротация на управителни фрагменти в системата на общественото акционерно сдружение. " Заедно със зам.-председателския пост в надзорния съвет на " ЛУКойл Нефтохим Бургас ", на новата си, по-висока позиция Златев ще координира цялостната активност на двете сдружения от групата " ЛУКойл " и ще реализира контролни функционалности над работата им, обвързвана с мястото им в социално-икономическия живот на страната ", написа в формалното известие. Реакциите обаче всеобщо бяха, че новата служба на Златев е периферна. Досега този пост е заеман от обществено незнайния Алексей Ламбин.

Според " Медиапул " и " Биволъ " рокадата е разследване от вътрешна инспекция, разпоредена след следствие на " Биволъ " за имотни схеми, при които земя се купува на ниска цена и незабавно по-късно се продава на няколко пъти по-високи цени на " ЛУКойл " за градеж на бензиностанции. " Капитал " напомня и споровете в бранша към новия закон за горивата, усилването на различен огромен състезател на пазара - " Инса ойл ", цитира и догатки, че аргументите могат да се търсят в идни огромни промени за компанията на съветска територия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР