Няколко температурни рекорда са отбелязани в Североизточна България през празничните

...
Няколко температурни рекорда са отбелязани в Североизточна България през празничните
Коментари Харесай

Варна и Добрич счупиха температурни рекорди през празничните дни

Няколко температурни върха са маркирани в Североизточна България през празничните дни към Нова година, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - филиал Варна.

Най-значителният е от през вчерашния ден, 2 януари, когато в Добрич са измерени 17,9 градуса, които са с 2,4 повече от предходното достижение, датиращо от 1984 година, показа ръководителят на бранш " Прогнози " във филиала Венета Тодорова.

В добруджанския град е имало връх и на 31 декември, когато е достигната температура от 16,6 градуса, с четири десети повече от достижението през 2009 година

В последния ден на 2022-ра са измерени рекордни градуси и във Варна - 17,4. В крайморския град предходното достижение е било през далечната 1947 година - 16,8 градуса. Същият е казусът и на нос Калиакра, където на 31 декември 2022 година е било 13,8 градуса - с две десети повече от досегашния връх от 1947 година

Като цяло дните към празниците Коледа и Нова година са извънредно топли за сезона, обобщиха за Българска телеграфна агенция от Национален институт по метеорология и хидрология - филиал Варна. Прогнозата сочи, че до 10 януари градусите ще останат високи за сезона. Топлото време ще продължи до 20 януари, когато се чака минималните температури да спаднат. Валежи от сняг са вероятни в средата на месеца, само че не и на морския бряг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР