Няколко свидетели, които се издирват по искане на съда, спъват

...
Няколко свидетели, които се издирват по искане на съда, спъват
Коментари Харесай

Издирват свидетели по делото за платена любов и пране на пари в хотел „Мерита”

Няколко очевидци, които се търсят по искане на съда, спъват делото против Асен Асенов – Мустафата,  за платена обич и пране на пари в хотел „ Мерита ” във Войводиново. Делото се гледа към този момент повече от година в Пловдивския областен съд, а в днешното съвещание беше изслушана единствено една от призованите свидетелки – Галя Ангелова.
Прочетете още
Повдигнатите обвинявания против Мустафата са за даване на пространства за осъществяване на полови услуги и за пране на пари. Стопанисваният от него хотел „ Мерита ” е бил обществен дом. Обектът се намира в непосредствена непосредственост до Околовръстното шосе и отбивките за автомагистрала " Тракия ".

Според обвинителния акт на Антон Асенов са повдигнати две обвинявания. Първото е по тази причина, че от февруари 2014 година до 19 май 2020  година, в мотела, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем дами и един мъж за осъществяване на секс и блудствени дейности.

Второто обвиняване е, че в същия интервал от време е направил покупко-продажби с имущество в изискванията на пране на пари - възнаграждение на наеми и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лв., като е знаел, че паричните средства са добити посредством осъществяване на закононарушение. Сред колите имало марки – „ Мерцедес “, „ Ауди “, „ Мазда “, БМВ и други Според обвиняването всички тези пари са получени от проституция.

Първоначално Мустафата работил като готвач в мотела край Пловдив. През 2014 година го взел чартърен. За пространствата се договорил да заплаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата притежатели. Повечето от пространствата се употребявали от дами, предлагащи платени полови услуги – на стойност сред 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от „ заработените “ пари на Антон.

В мотела нормално отсядали турски водачи на камиони. През годините личният състав в мотела и заведението постоянно се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, защита и др.  Случвало се и сервитьорките също да дават полови услуги. Ежедневно в обекта се намирали най-малко по 6-7 дами, които проституирали.

В началото на процеса Мустафата не се призна за отговорен и делото протича по общия ред – с разпит на очевидци и движимости лица. В днешното съвещание обаче беше разпитана единствено една свидетелка – комшийка на обвинения в Столипиново.

„ Не знам какво работи, отива заран на работа и вечер се прибира. Винаги оказва помощ на хората. Знам, че има брат, само че не го познавам. От дълги години сме съседи, живее с втората си жена си и детето. Знам родителите му, само че не ги познавам доста. Не знам какви са им връзките. Жена му не работи, гледа дъщерята му. Хубаво си живеят, къщата му е естествена. Жена му се споделя Мавиш, а детето е на 8-9 години. Знам, че майката на Мавиш работеше в Австрия и те постоянно пътуваха в чужбина ”, описа 68-годишната Галя Ангелова.

След показанията на дамата се изслуша и одобри автооценъчна експертиза, която касае второто обвиняване против Асенов. За идващото съвещание обаче ще бъде изискана и информация от бранш „ Пътна полиция ” за документите с които са закупени и са регистрирани колите. Идеята е да се съпостави дали не са занижени цените на транспортните средства. Ще бъде изработен и финален опит да бъдат открити търсените очевидци като ще се изиска информация от Криминална полиция, Сектор „ Издирване ” дали са открити и по какъв начин протича тяхното търсене.

Процесът ще продължи на 4 декември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР