Няколко седмици сравнения защо в Германия умират по-малко хора от

...
Няколко седмици сравнения защо в Германия умират по-малко хора от
Коментари Харесай

"Не сравнявайте ябълки с круши" - няма как COVID-19 в Германия да е като в Италия

Няколко седмици съпоставения за какво в Германия умират по-малко хора от ковид бяха нужни и отговорът на Берлин не закъсня. " Още сме в на доста ранен стадий от епидемията. "

Преди няколко дни институтът " Роберт Кох " пресметна, че смъртността в Германия е 0.22% при 8.3% в Италия, 4% в Китай, 3.9% във Англия и 2.9% във Франция.

Германското здравно министерство, предизвестило медии и специалисти да не задълбават в аргументите, в случай че обстановката е едвам първоначално, направи внимателен коментар, в който в същото време изреди и факторите за статистиката - демографските измерения на вируса или включването и на по-леките случаи в данните за това кой е болен в Германия.

По-остро обаче реагира на сравненията Световната здравна организация. " Все още знаем, почтено казано, доста малко ", споделя Ричард Пийбоди, специалист от СЗО, за ДПА. " Коефициентът на смъртност (на Германия) е тайнственост. " Условията, в които се развива болестта и в които се лекува от другите управляващи, постоянно са несъпоставими: " Това е като да сравняваш ябълки с круши. "

Експерти не изключват повишение на броя смъртни случаи, до момента в който болестта се популяризира, поради каузи на хората над 60 години (25 на сто). Все отново не е мъчно да се откроят няколко фактора, обясняващи настоящия резултат.

Кога е засечена епидемията. Германия бе първата страна в Европа, в която се образуваха, въпреки и дребни, центрове на заразата; съществува даже хипотезата за " мюнхенския пациент ", съгласно която вирусът е влезнал в Италия от Германия. Каквато и да е истината, първите случаи на ковид в Европа бяха открити точно в Германия или най-малко това стана по-рано и по-бързо, в сравнение с в Италия и Испания. До засичането им в двете южноевропейски страни вирусът е съумял да се популяризира неусетно.

Германия рано засече COVID-19 при появяването му в Европа, споделя, представен от " Берлинер моргенпост ", Кристиан Дростен, шеф на Института за вирусология към Медицинския университет в Берлин. Страната също по този начин разполага с мрежа от самостоятелни лаборатории, доста от които са почнали с тестванията още през януари. Така, без значение дали е при започване на епидемията или не, Германия ненапълно се оказа по-подготвена за нея. Поне към този момент.
One reason for the very different case fatality rates in Germany and Italy:
Average age of corona cases in Germany: 45 years, according to @rki_de. Average age of corona cases in Italy: 63 years, according to @iss.
- Andreas Backhaus (@AndreasShrugged) March 23, 2020

По-млади пациенти, само че и различен вид обществени връзки. Голяма част от инфектираните са млади и те са причина междинната възраст на боледуващите в Германия да е 45, в Италия - 63 години; без значение че и двете страни са измежду международните рекордьори по дял на популацията над 65 съгласно демографа Андреас Бакхаус.

В Германия, за разлика от Италия и Испания, хората в дейна трудова възраст много по-рядко живеят с родителите си, по-рядко са и в контакт с тях, в същата област, същото обитаемо място или даже (а това постоянно се случва в Италия) в същия квартал. Така вероятността да заразят околните си е по-малка.

Качеството на здравната система. Интензивните кревати в Германия са 800 на 100 хиляди души, в Италия - 500 на 100 хил (по-конкретно 28 хиляди в Германия с 89 млн. население и 5000 в Италия с 66 млн. население), отбелязва " Ди велт. " Медиците в Италия и Испания мъчно могат да откликнат на потребността от грижи за потърпевшите пациенти по същия начин; ресурсите в здравните им системи са доста по-малко, няма задоволително защитни дрехи и маски, тук-там може да липсва и добре подготвен личен състав на интензивните отделения.

Не е единствено броят проби - проблем е и извадката. В Германия може да се вършат 160 хиляди теста седмично ( " Роберт Кох " сочи, че може и да са двойно по-малко), само че там повече проби дават и млади жители; в случай че това се случваше и в Италия, данните за смъртността можеше да наподобяват друго. " В Германия има доста нападателна тактика за тестване, по тази причина там в общия брой на доказаните случаи има и доста леки. " Това не се отнася за Италия, където доста хора в дейна възраст и (или) с леки признаци не дават проби.

Не се вършат и проби на умряли, каквито има в други страни. На записване на " Франс прес " от " Роберт Кох " дават отговор, че не считат тази детайлност за " решителен фактор ": " Изхождаме от това, че пациентите биват диагностицирани, преди да умрат. " В изявление за " Евронюз " Джовани Мага от Италианския народен проучвателен съвет обаче отбелязва, че в случай че в Германия някой почине по време на карантина, без да е постъпил в болница, въобще не влиза в статистиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР