Няколко седмици след навършването на трийстата си годишнина, Марк Менсон

...
Няколко седмици след навършването на трийстата си годишнина, Марк Менсон
Коментари Харесай

10-те най-важни житейски урока за 30 годишните

Няколко седмици след навършването на трийстата си годишнина, Марк Менсон приканва читателите на своя блог, над 37-годишна възраст, да споделят най-важните житейски урока, които са научили дотук.

Неочаквано той получава стотици писма, в които хора, от всички краища на света описват историите, донесли им най-голяма поука. След като ги прочита, Марк открил, че има 10 съществени житейски правила, които под една или друга форма участват в множеството разкази.

 Tree-of-Life

Ето част от най-съществените мисли, които съпътстват индивида в навлизането в 4-тото му десетилетие.

1. Започнете да спестявате за пенсионирането си.

 tumblr lpleloIOpN1qg2xooo1 500

Когато си на 20 последното нещо, за което мислиш е пенсионирането ти. Но истината е, че човек и на 20, и 40 счита, че разполага с цялото време на земята или пък отсрочва подсигуряването на старини си с думите: „ Абе, то да доживeя пък ще го мисля. Тогава я камилата, я камиларя! " Само че, малко на брой се замислят, че времето лети, изключително след 30-тата годишнина! Докато се усетиш и към този момент си дъртак с бастун и очила. И, в случай че желаете да не сте задължение на децата и внуците си, по-добре се погрижете за това занапред. Ето по какъв начин:

-Не отлагайте изплащането на отговорностите си. Никой не е избягал от тях и все в миналото ви настигат. За да спите умерено, когато остареете, се постарайте да нямате никакви задължения, какъв брой и невероятно да наподобява това в този момент и тук!

-Създайте си собствен пестелив влог. Много хора са изгубили множеството си пари при водене на каузи, в разноски по здравето, децата и прочие. Но в случай че желаете и вие, и наследниците ви да се чувствате спокойни, заделете нещо и за себе си. В един миг от живота им, когато са на възрастта, на която сте вие сега и на тях няма да им е по никакъв начин елементарно, по тази причина им спестете най-малко терзанията за вас.

-Не бъдете безразсъдни при огромните покупки и вложения. Всеки 30-годишен човек мечтае да има собствен дом, само че във времената, в които живеем е доста значимо да преценяме вярно опциите си и да не се надценяваме.

-Не инвестирайте в нещо, от което не разбирайте.

-Не се доверявайте с лековерие на борсови медиатори и примамливи покупко-продажби. Да, искаш да успееш и чувстваш, че времето тече, само че триумфът не е игра на онче-бонче, колкото и някои да настояват противоположното.

2. Започнете да се грижите за здравето си. Веднага!

 tumblr n2e55k1b2H1rnnv9to1 500

„ Умът ни постоянно се усеща с 10-15 години по-млад, в сравнение с е тялото ни. В един миг ще усетите последствията от времето и това какъв брой разхитителни сте били с него, само че към този момент ще е прекомерно късно. " - Том, 55г.

„ Ако можех да върна времето обратно щях да изхвърля всички отпадъци от хладилника си, щях да стартира да се храня здравословно и да спортувам. Тогава смятах, че щом наподобявам и се усещам ужасно, то това няма по какъв начин де се сгромоляса внезапно. Да, в случай че можех да върна времето обратно щях да направя тъкмо това..., с цел да запазя за по-дълго младостта, здравето и фигурата си, тъй като сгромолясването постоянно се случва внезапно и е толкоз ужасно! " - неизвестен

3. Спрете да се срещате с хора, които ви напрягат или зареждат с негативна сила!

 not-anti-social-just-anti-idiot

Когато си на 20 обществените контакти са едно от най-важните неща за теб. Срещите с сътрудници от университета, нови запознанства, нови компании, нови прекарвания, нови контакти, които смяташ, че ще са ти от изгода за в бъдеще. Когато си на 30 обаче, нещата към този момент не наподобяват по този начин купонджийски, както преди.

„ Научете се да казвате „ Не! " на хора, дейности и задължения, които не носят никаква стойност в живота ви. " - Хейли, 37г.

„ Не позволявайте на празни персони да изяждат от времето ви за децата, половинката или същинските ви другари! Не ви би трябвало огромна компания, не сте младеж! Трябват ви единствено тези, за които бихте дали живота си и те своя за вас! С възрастта започваш да отсяваш непотребното, което задушава нужното! " - Джейн, 52г.

4. Отнасяйте се добре с околните си!

 tumblr n2d5aoib371sj5f7vo1 500

Грубото отношение, пренебрегването и неуважението към околните са простими единствено на младежите, чиито побъркани хормони ненапълно ги оправдават. Ти обаче нямаш опрощение! Затова се научи да цениш тези, на които държиш, преди да си ги изгубил. Защото това не е като да смениш едно гадже с друго, когато си на 30 значимите хора са незаменими!

„ Преминаването от 30-те в 40-те – десетилетие, в което настъпват доста повратни моменти в нашия живот. Родителите ни остаряват, умират... децата ни порастват, пристрастеността с половинката ни към този момент не е същата... Точно тогава ние се научаваме да живеем на едни други честоти... Длъжни сме да ги създадем не по-малко приятни от предходните. Длъжни сме да вършим нещата по този начин, че когато се обърнем обратно, да не съжаляваме за нищо! " - неизвестен

5. Спрете да пилеете сила и време за това, което знаете, че в никакъв случай няма да получите и се фокусирайте върху това, което към този момент имате!

 tumblr n244r6njpm1sxwcnko1 500

„ В живота всичко е въпрос на взаимни отстъпки! Мъжете жертват нещо, с цел да имат дамата, която обичат, дамите също жертват нещо, с цел да останат с мъжа, който обичат! Никога не можеш да имаш всичко – приеми го! " - Еди, 60г.

Да се бориш с вятърни мелници, да мечтаеш да промениш света, да рушиш стени и след това да ги издигаш отначало – това е привилегия на 20-годишните! Сега е време да пораснеш и да започнеш да цениш нещата, които имаш. Сега е време, когато би трябвало да мериш 90 пъти, преди да срежеш!

6. Не отлагайте!

 tumblr n3dh4vms0X1rjjp88o1 500

„ Вчера – към този момент е минало... Утре – не можем да знаем. Утре може да бъде късно...
Да кажеш, че обичаш, да кажеш, че съжаляваш, да се извиниш, да кажеш, че искаш да опиташ отначало. Утре може да бъде доста късно, с цел да поискаш амнистия, с цел да кажеш: „ Прости ми, грешката беше моя! "

Твоята обич, на следващия ден може да е ненужна! Твоето опрощение на следващия ден може да е ненужно! Твоето завръщане на следващия ден може да е нечакано!Твоето писмо на следващия ден може да не бъде прочетено! Твоята деликатност на следващия ден може да не е нужна!Твоята прегръдка на следващия ден може да не срещне друга прегръдка, тъй като на следващия ден може да бъде доста, доста късно...

Не отлагай за на следващия ден да кажеш: " Обичам те ", " Липсваш ми ", " Прости ми ", " Това цвете е за теб ", " Изглеждаш доста добре "

Не отлагай за на следващия ден твоята усмивка, твоята прегръдка, твоята деликатност, твоята работа, твоите фантазии, твоята помощ.

Не отлагай за на следващия ден да попиташ: " Мога ли да ти оказа помощ? ", " Защо си печален? ", " Какво ти става? ", " Хей... Ела тук, хайде да поговорим ", " Къде е твоята усмивка? ", " Защо не стартираме на ново? ", " С теб съм... Знаеш, че можеш да ми разкажеш. "

Не забравяй: Утре може да бъде доста късно! Търси! Моли! Настоявай! Опитай още един път! Единствено ДНЕС е решаващо! " - неизвестен

7. Не спирайте да се развивате!

 tumblr mbl6rgTIpr1qg39ewo1 r4 500

" Имаме два актива, загубата, на които не се попълня: тялото и мозъка! Повечето престават да се развиват и да работят по тях след 20. А на 30 са прекомерно заети, с цел да се тревожат за такива неща. Но в случай че вие сте един от дребното, които не престават да учат и да развиват мисленето си, да се грижат за психическото и физическото си здраве, на 40 години, ще бъдете на светлинни години пред връстниците си. " - Стан, 48г.

" Вашата цел би трябвало да бъде стремежът да станете по-добър човек, сътрудник, родител, другар, сътрудник и така нататък - С други думи, да се развивате като персона ". - Емили, 39г.

8. Това, което правиш в този момент след 10 или 20 години ще ти се коства маловажно, само че това се назовава „ развиване "!

 tumblr mnp2mfLRXU1snhncho1 r1 500

Някой беше споделил, че каквото и да избереш, след 10 години ще съжаляваш, че не си избрал тъкмо противоположното! Е, може и да не е тъкмо по този начин, само че има доза истина. Затова просто се примирете, че нещата се трансформират и вместо да пилеете време в страдание по отминали не вярно взети решения, се адаптирайте към последствията от тях.

„ Повечето от това, което мислите, че е значимо в този момент, ще наподобява безусловно маловажно след 10 или 20 години и в това няма нищо неприятно! Това се назовава " развиване ". „ - Симон, 57г.

9. Най-добрата инвестиция е фамилията!

 tumblr n0zc3tRsmL1troqz9o1 500

" Прекарвайте повече време с околните си хора. С времето вашите взаимоотношения се трансформират и по какъв начин те се трансформират, зависи от вас. Използвайте времето, с цел да изградите вярната връзката и се наслаждавайте на фамилния живот. " - Кеш, 41г.

" Вие сте прекомерно остарели, с цел да обвинявате родителите си за личните си дефекти. На 20 години можете да избягате от вкъщи. На тридесет – бягате от себе си! " - неизвестен

10. Яж, моли се, бит и глези себе си!

 tumblr n2y74jan6Q1sl6qaqo1 500

„ Бъди малко лакомец и прави нещо хубаво за себе си всеки божи ден! " - Нанси, 60г.

„ Когато навърших 40 татко ми ми сподели, че извънредно доста желае в този момент да е на моите години. Защото на 20 мислим, че знаем всичко, на 30 осъзнаваме, че това напълно не е по този начин, а на 40 просто се отпускаме с хубава пура на дивана и се любуваме на нещата такива, каквито са! Е, в този момент съм на 58 и мога да кажа, че той беше изцяло прав! " - Мартин, 58г.

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР