Няколко седмици ще са необходими, докато САЩ и Иран постигнат

...
Няколко седмици ще са необходими, докато САЩ и Иран постигнат
Коментари Харесай

САЩ и Иран все още са далеч от подновяването на ядреното споразумение

Няколко седмици ще са нужни, до момента в който Съединени американски щати и Иран реализиран съглашение за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA) по нуклеарната стратегия на Иран.

Това заяви Bloomberg в петък, базирайки се на източници. Според тях Вашингтон и Техеран не могат да реализират единодушие по редица основни положения от подготвяното за възобновяване „ историческо нуклеарно съглашение “. Става дума за инспекция от интернационалните специалисти на минали действия на Иран в нуклеарната област, както и за стопански гаранции при положение, че бъдещата администрация на Съединени американски щати реши да се отдръпна от договорката, както направи Доналд Тръмп през 2018 година Преодоляването на разликите може да отнеме седмици, уверени са събеседниците на организацията.

В петък генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси сподели, че постигането на съглашение за нуклеарната стратегия на Иран е по-близо от всеки път. В изявление за френската радиостанция RFI той сподели още, че " инспекциите на оборудванията от МААЕ биха били в полза на всички страни " и го назова " въпрос на политическа воля ". Съвместен изчерпателен проект за деяние по отношение на нуклеарната стратегия на Иран беше подписан с Техеран през 2015 година за превъзмогване на рецесията към неговите нуклеарни разработки от непрекъснатата петорка на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Германия. През 2018 година тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да се отдръпна от това съглашение. Настоящият американски водач Джо Байдън неведнъж е давал сигнали за предпочитание да върне Вашингтон в нуклеарното съглашение с Техеран. Англия, Германия, Китай, Русия, Съединени американски щати и Франция водят договаряния с Иран във Виена от април предходната година за възобновяване на JCPOA в първичния му тип. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР