Няколко различни сектора в земеделието обявиха протестна готовност, съобщава БНР.

...
Няколко различни сектора в земеделието обявиха протестна готовност, съобщава БНР.
Коментари Харесай

Животновъди и земеделски производители в готовност за протести

Няколко разнообразни бранша в земеделието оповестиха протестна подготвеност, оповестява БНР. Те се оплакват, че земеделският министър Кирил Вътев отхвърля да се срещне с техни представители и по тази причина желаят среща с премиера учен – Николай Денков.

Първи за митинг заговориха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Заради извънредно тежкото състояние в бранш “Животновъдство ”, от Асоциацията упорстват за неотложно погашение на цялата сума от 213 млн. лева по помощта за Украйна.

Недоволните сезират Българска земеделска камара за задълбочаващите се проблеми и тоталното – съгласно тях неглижиране на бранш “Животновъдство ” от страна на управлението на аграрното министерство. Животновъдите афишират протестна подготвеност в цялата страна.

В подготвеност за митинг са и от браншовата камара “Плодове и зеленчуци ”, като показват, че причина за недоволството им е цялостната политика, която води земеделското ведомство по отношение на тях.

Националната асоциация на картофопроизводителите даже заприказва за оповестяване на гражданско непокорство и осъществяване на дейни протестни дейности през идната седмица. Това разгласи в профила си във “Фейсбук ” ръководителят на асоциацията Тодор Джиков, който беше заместник-министър на земеделието в служебния кабинет.

В специфична декларация Националната асоциация на зърнопроизводителите упорства виновните институции да вземат ограничения против рецесията, в която се е озовал бранш „ Земеделие “ и предизвестяват за финансовия колапс, пред който са изправени производителите.

Асоциацията  упорства за незабавна среща с министър-председателя Николай Денков, с министрите на земеделието и на финансите, както и за чуване пред парламентарната комисия по земеделие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР