Няколко проверки на контролни органи се извършват в офиси на

...
Няколко проверки на контролни органи се извършват в офиси на
Коментари Харесай

„Булгаргаз“: Проверките са добра възможност за установяване на истината

Няколко инспекции на контролни органи се правят в офиси на " Булгаргаз " сега, в това число от чиновници на ДАНС и Групово дело " Национална полиция ". Това потвърдиха от публичния снабдител в публикувана публична позиция след появилите се информации, че ДАНС и полицията са влезнали в сдружението. 

„ Булгаргаз “ ЕАД приема инспекциите като добра опция за определяне на истината по редица въпроси, свързани с цените и доставките на природен газ, показват от сдружението.

„ В качеството си на публичен снабдител със стратегическо значение за българския газов пазар „ Булгаргаз “ ЕАД постоянно е обект на одитни и други инспекции от страна на способените институции “, написа в мнението. От доставчика допълват, че оказват подпомагане на представителите на проверяващите институции и не престават „ политиката си на неприкритост и бистрота “.

Миналата седмица енергийният министър Александър Николов разгласи, че се ревизира по какъв начин доставчикът е изнесъл природен газ от газохранилището в Чирен до Румъния. Той удостовери, че подобен експорт се прави и има две тържища, на които се случват покупко-продажби, на които „ Булгаргаз “ взе участие по разнообразни стратегии. „ Доколко са ефикасни, кои са контрагентите, предстоят инспекции “, сподели Николов. На собствен ред финансовият министър Асен Василев разяснява по време на общо съвещание на финансовата и енергийната комисия в Народното събрание, че „ Булгаргаз “ изнася на високи цени в Румъния природен газ от хранилището в Чирен, количество, закупено през лятото на предходната година „ на доста по-евтина цена “.

Тогава от „ Булгаргаз “ дадоха отговор, че са обект на „ невиждана и непочиваща на обстоятелства офанзива и дезинформационна акция “ и отхвърлиха, че изнасят в Румъния на ниска цена газ от хранилището в Чирен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР