Няколко прокурорски проверки са започнали в българския футбол за мачове

...
Няколко прокурорски проверки са започнали в българския футбол за мачове
Коментари Харесай

УЕФА е подала сигнал за няколко тото мачове у нас, кметът на Симитли е в кюпа

Няколко прокурорски инспекции са почнали в българския футбол за мачове свързани със съмнителни залози и черно тото. Сигналите са подадени към прокуратурата от страна на БФС, след отчети на УЕФА , по отношение на подозрителни залози.

Преди няколко седмици стана ясно, че един от проверяваните мачове е Струмска популярност – Лудогорец II от Втора лига. Министърът на спорта Радостин Василев пък разкри, че има мач и от efbet Лига без да посочва съответния дуел.

Спортният сайт  на сътрудниците от Dsport разполага с информация, че още най-малко няколко мача, главно от Втора лига, се проверяват от прокуратурата и полицията.

Със сигурност в полезрението на проверяващите органи попадат дуела от шампионата за Купата на България Левски – Септември Симитли и срещата от Втора лига Добруджа – Септември Симитли.

Мачът сред Левски и Септември Симитли се игра през октомври 2021 година и приключи с победа на „ сините “ със 7:0. За този мач главно са разпитвани футболисти и треньори от състава на Септември.



Мачът Добруджа – Септември Симитли се игра на 4 май, а домакините завоюваха с 3:0. В отчета се твърди, че „ се излагат данни за непозволено повлияни развиване и резултат от футболната среща Добруджа – Септември Симитли с оглед приемане на корупционни облаги от
залагания. Изложени са изказвания, че залагащите са разполагали с предварителна информация за загуба на мача от Септември Симитли с минимум четири гола. “



Това обаче не са единствените мачове, за които има подадени сигнали от УЕФА през БФС до прокуратурата.

Септември Симитли изпадна от Втора лига този сезон. Отборът се управлява от кмета на Симитли и някогашен арбитър Апостол Апостолов. Неговият наследник Стефан Апостолов бе препоръчан за член на Изпълкома по време на конгреса на 12 октомври, само че не бе определен.

Според информация на dsport съдиите в професионалния футбол също са били предизвестени да внимават какви ги правят по време на служебните си отговорности, защото в сигналите има намесени и рефери, даже се приказва и за подслушване на телефони.

Все още няма изясненост по какъв начин ще завършат инспекциите и дали проверяващите органи ще намерят нещо неправилно в мачовете, които попадат във фокуса на отчета на УЕФА.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР