Няколко общини в северната и централната част на Босна и

...
Няколко общини в северната и централната част на Босна и
Коментари Харесай

Директно От Мястото! Тотално Наводнение! Стихията Отнесе 6-Годишно Детенце!

Няколко общини в северната и централната част на Босна и Херцеговина оповестиха изключително състояние и започнаха ограничения за битка с наводненията, като приканиха хората, които живеят наоколо до реки, да се изтеглят. Няколко учебни заведения анулираха образователните занимания, а тук-там бе прекратено снабдяването с електричество и вода.

Дъждовете провокираха и свлачища, които затрупаха пътища, а придошлата река Върбаня унищожи краткотраен пешеходен мост покрай град Баня Лука.

В босненската Република Сръбска по-късно през днешния ден е планувана среща на държавен координационен екип, на която да се реши обстановката, а армията съобщи, че е подготвена да помогне, в случай че е належащо.

Властите се пробват да разсеят опасенията за повторение на смъртоносните наводнения от преди пет години.

" Не чакаме обстановка като през 2014 година, тъй като интензивността на преваляванията тогава беше доста по-голяма ", сподели Душан Вранеш, чиновник в службата за битка с злополуките в северозападния град Приедор.

В прилежаща Хърватия управляващите започнаха засилени ограничения срещу наводнения в градовете Хърватска Костайница, Корана и Карловац в централната част на страната. Държавната телевизия ХРТ заяви, че пожарникари са избавили осем туристи, в това число две деца, в централните региони.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР