Няколко обекта в Пловдив застрашени от запечатване заради нарушения на

...
Няколко обекта в Пловдив застрашени от запечатване заради нарушения на
Коментари Харесай

Салон за красота в Капана и магазини в централен Пловдив заплашени със запечатване от НАП

Няколко обекта в Пловдив застрашени от запечатване поради нарушавания на данъчното законодателство. Това са няколко магазина, автосервизи и фризьорски салон под тепетата, които са били изненадващо тествани от чиновници на Националната приходна организация. Сред най-честите аргументи за актовете на Национална агенция за приходите са неиздаване на касов бон или нередовност при фискалното устройство, поради които обектите извършители влизат в така наречения „ черен “ лист с подлежащи на запечатване.
Прочетете още
Справка в уеб страницата на приходната организация демонстрира, че измежду тях попада и магазин за кожени обувки Нино на ул. „ Иван Вазов “ наоколо до гарата. То е записано на габровската компания „ КОЖЕНИ ОБУВКИ “ ЕООД, благосъстоятелност на огромния търговец Димитър Дошков. Същият има дялове или е едноличен притежател в още 14 компании. Сред тях известната „ Пещера БГ “ ЕООД, „ Дъга 17 “ ЕООД, „ Чанти БГ “ ЕООД и още няколко свързани с търговия на едро и дребно с дрехи, аксесоари и обувки. Дошков е съучастник в още няколко компании, някои напълно несъвместими с стилната промишленост. Заедно с още други седем души по 12,5% дялове дели във компанията „ ВИВА - Амбулатория за групова процедура за първична здравна помощ “ ООД, чието име издава предмета на активност. Дошков е съучастник и в строителната компания „ Евростройинвест “ ООД.



Още един магазин за дамски чанти и обувки е би тестван от Национална агенция за приходите и в него са били регистрирани нарушавания - небезизвестният бранд „ Fabiano ” на ул. „ Райко Даскалов “.  Обектът е на Величка Кирева, притежател на пловдивската компания „ ВИРА ГРУП “ ЕООД. Дамата е обвързвана с още две сдружения – „ МИКС МОДА “ БГ ЕООД с предмет на активност търговия и „ ВЕЛИЧКА КИРЕВА – РАХАТ “ Едноличен търговец – в която са посочени съвсем всички незабранени от закона търговски действия.



Още един обект в златния център на Пловдив предстои на запечатване. Това фризьорски салон „ Dobo & Capelli “ на едноименната компания „ ДОБО И КАПЕЛИ “ ООД. Салонът за хубост се намира в Капана на ул. „ Георги Бенковски “. Той е благосъстоятелност на двама съдружници Добромир Бойчев и Костадин Литов, които още една взаимна компания. Другото им сдружение „ ФРЕШ ЛЕНД 1 “ ООД  се занимава с хотелиерство и ресторантьорство, както и мениджмънт на заведения за бързо хранене.



Малко квартално магазинче за хранителни артикули на ул. „ Капитан Райчо “ също е попаднало измежду обектите, които са били засечени в нарушаване. То е благосъстоятелност на Георги Сираков, записал активността си на компания „ Г-ТАТ - ГЕОРГИ СИРАКОВ “ Едноличен търговец.



В листата с подлежащи на запечатване обекти откриваме и автосервиз на ул. „ Ягодовско шосе “. Обектът е регистриран на компанията „ НИВЕ АУТО “ ЕООД чийто шеф е Николай Тодоров.

В нарушаване е бил засечен да работи и вулканизатор на ул. „ Елин Пелин “ до Бивш икономически двор 1. Дружеството, което стопанисва обекта, е „ ПЪЛДИН ЕКСПРЕС “ ЕООД, благосъстоятелност на Димитър Аргиров.

Заради нарушаванията, които са направили, активността в обектите може да бъде блокирана за период от две седмици до месец. Има вид обаче, в който това да не се случи – в случай че притежателите им заведат тъжби против заповедта на инспекторите в допустимия период. При този случай от решението на магистратите ще зависи дали комерсиалните им обекти ще бъдат запечатани за известно време, или ще продължат да работят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР