Няколко кръводарителски акции ще се проведат до края на май

...
Няколко кръводарителски акции ще се проведат до края на май
Коментари Харесай

Кръводарителски акции предстоят в София


Няколко кръводарителски акции ще се проведат до края на май в столицата. Това оповестиха от Националния център по трансфузионна хематология, чийто мобилни екипи ще бъдат разполагаем на хората, искащи да дадат кръв.

Ето и къде ще бъдат ситуирани пунктовете:

Нов български университет -

бул. "Монтевидео " 21


Студенти, преподаватели и живущи в региона на висшето образователно заведение могат да се включат в акцията, проведена от Националния център по трансфузионна хематология. Тя ще се състои на 16 май 2018 година (сряда) от 10:00 ч. до 14:30 ч. в Медицинския център на Корпус 2 на Нов български университет.

(бул. "Монтевидео " 21).

„ Майчин дом “/МУ-София

Акция за кръводаряване със студенти, преподаватели и медицински чиновници на Медицински факултет при Медицински университет – София ще се организира на 09 и 10 май, от 10:30 ч. до 14:00 ч. в постройката на СБАЛАГ „ Майчин дом “ (стая 121, ет. 1). Към нея могат да се причислят и пациенти, които желаят да дарят кръв.

УНСС - Студентски град

На 15 май 2018 година (вторник), от 10:00 до 14:00 часа, мобилен екип на Националния център по трансфузионна хематология ще чака искащите да се включат в кръводарителската акция на Университет за национално и международно стопанство. Тя ще се организира в Зала 1004 и е част от годишната пролетна студентска акция под мотото "Бъди мощен, подари кръв! " .

Свързани публикации.. Кръводаряване – най-важното, което би трябвало да знаем 0 Кръводаряване - резултати, изгоди и контраиндикации 0 Модата с татуировките пречи на кръводаряването 0

В края на април сходни акции се организираха в Техническия университет и Американския лицей в столицата, в Самоков и Смолян.

От Националния център по трансфузионна хематология напомнят, че всеки от нас може да подари кръв, стига да дава отговор на няколко условия. Едно от тях е да е

на възраст от 18 до 65 години и кръводаряването не би трябвало да заплашва здравето му. Желаещите минават профилиран обзор, посредством който се открива могат ли да станат кръводарителите. Мъжете могат да дадат кръв 5 пъти за една година, до момента в който дамите – 4 пъти. Интервалът сред две кръводарявания би трябвало да бъде най-малко 2 месеца, предлагат експертите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР