Няколко клуба от първото ниво на българския футбол са се

...
Няколко клуба от първото ниво на българския футбол са се
Коментари Харесай

Отбори от Първа лига се обединиха с искане първенството да бъде прекратено

Няколко клуба от първото равнище на българския футбол са се обединили с искане шампионата да бъде прекъснато, заяви dsport.bg. Според информацията предлагането поддържат " Локомотив " (Пловдив), " Арда " " Царско село ", " Етър, " Дунав " и " Ботев " (Враца).

Те ще разгласят настояването си по време на работната среща в понеделник, която беше инициирана от Българския футболен съюз (БФС). В офисите на организацията в Бояна ще бъдат разисквани въпросите, свързани с терзанията на клубовете поради прекъсването на шампионата.

В предлагането си клубовете желаят шампионатите от Първа и Втора лига да бъдат прекъснати, като настоящето класиране бъде оповестено за извънредно. Желанието им е да няма победител в шампионата за купата, като за участници в евротурнирите бъдат оповестени първите четири в подреждането.

Предложенията включват от идващия сезон шампионата да включва 16 тима. Такъв сюжет е вероятен, когато последният от Първа лига изпадне (в момента " Витоша " заема 14-ото място), а трите най-предно класирани тимове от второто равнище се изкачат.

Наскоро ЦСКА обществено разгласи, че футболният съюз и страната би трябвало да компенсират клубовете, които са в тежко състояние поради прекъсването на мачовете. Най-сложна е картината в " Левски ", който не може да разчита на доходи.

По-рано денем изпълнителният шеф на сините Павел Колев видя цинизъм в това, че " българският футбол се ръководи от хора със срината известност ".

Стадионът " украшение " в Пловдив

Собственикът на " Локомотив " Христо Крушарски разясни, че комплицираната обстановка с пандемията няма да повлияе негативно върху проектите за реорганизация на стадиона. Той чака 90% от оборудването да бъде приключено до края на годината и да се трансформира в " украшение, което Пловдив заслужава ".

В края на февруари Министерският съвет гласоподава на клубовете в Пловдив да бъдат разпределени 37 милиона лв., като от тях 25 милиона отиват за " Ботев ", а останалите 12 милиона са за " Локомотив ".

В понеделник " Дневник " изпрати въпрос до министерството на спорта дали изключителното състояние ще докара до пренасочване на парите, които страната разгласи, че дава за стадионите в Пловдив и за салони на учебни заведения, само че досега няма отговор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР