Няколко изречения, изтървани в национален ефир от бивша манекенка по

...
Няколко изречения, изтървани в национален ефир от бивша манекенка по
Коментари Харесай

Бивша манекенка облече Момчиловци в шалвари

Няколко фрази, изтървани в народен ефир от някогашна манекенка по адрес на Момчиловци ме накараха надълбоко да се замисля. Как е допустимо да разказваш толкоз безапелационно нещо, в което няма и капчица истина. Или госпожа Ани Цонова си мисли, че както „ нямаме път, живеем с орлите и носим шалвари “, по този начин и нямаме телевизия да забележим какви ги приказва в рубриката „ Къси разкази “ на предаването „ Събуди се “.

Глория прокара железница до Смолян, Ани Цонова облече хората в Момчиловци в шалвари и тотално обърка визиите ми за селото, чийто кмет съм, с думите:

„ В Момчиловци сме ходили. Имаш ли на концепция какво е Момчиловци? Пътуваме с некъв бус на място, където няма път, единствено орли са към тебе. Отиваш в някакъв салон и гледаш някакви единствено с шалвари. И си викаш: „ Боже Господи, на тия хора к’во ще им правиме ревюта? “

Всъщност, Цонова най-вероятно е била тук през 80-те години на предишния век, представяйки продукцията на ЦНСМ „ Елица “-предприятие, което даваше работа на доста от хората в Момчиловци, а модерните облекла отиваха най-вече за експорт. Но чак пък да се чуди „ на тия хора кво ще им правиме ревюта “, няма по какъв начин да се случи. Сигурно контрастът сред столицата и провинцията и тогава е бил огромен, обаче в Момчиловци много преди моделите на соца да стъпят тук, са живели будни, прогресивни, родолюбиви и съзнателни хора. И път сме си имали, и шалвари в никакъв случай не сме носили! Не че имам нещо срещу хората, които ги обличат- ни минимум! Но ми е мъчно да се съглася някой да пренаписва историята ни. Пък било то и модел от времето на соца!

От фейсбук
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР