Няколко интернет издания едновременно съобщиха, че следващият флагмански смартфон на

...
Няколко интернет издания едновременно съобщиха, че следващият флагмански смартфон на
Коментари Харесай

Google започва да използва в своите смартфони собствен чип, разработен съвместно със Samsung

Няколко интернет издания по едно и също време оповестиха, че идващият флагмански смарт телефон на от серията Pixel, за който разумно се допуска, че ще се назовава Pixel 6, ще употребява процесора GS101 с кодово име Whitechapel , създаден от интернет колоса. По този метод стартира нова епоха, при която Гугъл стартира да употребява в своите смарт телефони лични фирмени чипове.

Към сегашен ден редица водещи производители на смарт телефони, в това число Apple, Samsung и Huawei, независимо проектират лични SoC въз основата на ARM ядра, като задачата е идентична – цялостна оптимизация на хардуера и софтуера.

Уеб порталът 9to5Google, заяви че Гугъл създава два смарт телефона въз основата на тази тайнствена SoC с индустриален показател GS101. А в материала на XDA-Developers са включени някои детайлности по отношение на този чип. Според тази информация, системата върху чипа, проектирана от интернет колоса, включва три клъстъра процесорни ядра и профилиран TPU (Tensor Processing Unit) блок за хардуерно ускорение на логаритмите с детайли на изкуствен интелект и машинно образование.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР