Няколко хиляди медицински сестри са уволнени в Зимбабве заради участието

...
Няколко хиляди медицински сестри са уволнени в Зимбабве заради участието
Коментари Харесай

В Зимбабве уволниха хиляди медицински сестри, стачкували за заплати

Няколко хиляди медицински сестри са уволнени в Зимбабве поради присъединяване си в стачка за по-високи заплати , се споделя в изказване на вицепрезидента Костантино Чивенга. Според него стачката е „ политически стимулирана “.
Пациентите бяха отклонени от огромните лечебни заведения, откакто медицинските сестри започнаха дейности. Това се случи малко откакто лекарите завършиха своята едноседмична стачка преди броени дни.
" Правителството реши в полза на пациентите и спасяването на човешки живот да освободи неотложно всички стачкуващи медицински сестри ", сподели Чивенга в изказването си. На мястото на уволнените сестри ще бъдат наети безработни и пенсионери.
Чивенга беше военният военачалник, който извърши смъкна Робърт Мугабе през ноември, когато армията за малко пое контрола и сложи Емерсън Манганга на президентския пост.
Чивенга разказва стачката на медицинските сестри като " злоумишлена и неоправдателна ", защото държавното управление е отделило 17 милиона $, с цел да усили заплатите и надбавките.
Той сподели, че средствата ще бъдат употребявани за наемане на нови медицински сестри, съобщи БГНЕС.
След 37-годишното ръководство на Мугабе, Манганга даде обещание да съживи загиващата стопанска система на страната и да притегли задгранични вложения.
Повече от 90% от бюджета на Зимбабве се изразходват за заплатите на държавното управление.
Учителите в държавните учебни заведения също заплашват със стачка, в случай че заплатите им не бъдат увеличени.
В Зимбабве предстоят избори през юли или август, първите след рухването на Мугабе, който ръководи от 1980 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР