Няколко хиляди души излязоха на нови протести снощи в Израел

...
Няколко хиляди души излязоха на нови протести снощи в Израел
Коментари Харесай

Протести в защита на бойци от Хамас завършиха с арести в Тел Авив

Няколко хиляди души излязоха на нови митинги нощес в Израел с искане за освобождение на държаните в линията Газа от ислямистката формация " Хамас " заложници.

 

Стотици протестиращи в Тел Авив блокираха придвижването по някои от основните пътни артерии в града, като минимум седем стачкуващи са били задържани, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

Някои от стачкуващите още веднъж са поискали оставката на държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху. Според тях той саботира договарянията с " Хамас ", реализирани с интернационално ходатайство. Споразумение може да " върне у дома заложниците още на следващия ден ", настояват близки на арестуваните.

 

Бойци на радикалната палестинска формация " Хамас " реализираха изненадващо нахлуване против израелска територия на 7 октомври предходната година. Според израелски данни ислямистите са умъртвили 1200 души, повече от които цивилни, и са отвели в плен в линията Газа към 250 души.

 

По време на подписаното помирение част от заложниците бяха освободени. По информация на Израел в Газа са останали 136 души в плен на " Хамас ", като за 30 се допуска, че са мъртви.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР