Няколко хиляди души демонстрираха в памет на убитата журналистка Дафне

...
Няколко хиляди души демонстрираха в памет на убитата журналистка Дафне
Коментари Харесай

Голям протест в Малта заради взривената журналистка

Няколко хиляди души демонстрираха в памет на убитата журналистка Дафне Каруана Галиция в малтийския град Слима, оповестява Times of Malta. Участниците в акцията приканиха локалните управляващи да проведат в детайли следствие на убийството на журналистката.
Някои от протестиращите желаеха оставките на началника на националната полиция и на генералния прокурор.
Малтийските управляващи поканиха в следствието да се включат и ФБР, Скотланд Ярд и холандски криминалисти. Правителството отдели милион евро като премия за информация, която може да помогне на следствието. Събирането на средства за погашение на възнаграждението започнаха публични деятели. Основателят на WikiLeakes Джулиан Асанж разгласи 20 хиляди евро премия за сходна информация.
Галиция, която беше част от интернационалния журналистически екип, разкрил Панамските досиета, неведнъж е писала за противозаконната търговия с либийски петрол през Малта, където в последно време бяха убити няколко души, свързани, съгласно нея, с този бизнес. Журналистката разгласява нелицеприятни обстоятелства и по отношение на офшорна сметка на името на дамата на малтийския министър председател Джоузеф Мускат.
Галиция почина на 16 октомври при гърмеж, подложен под колата ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР