Няколко грузински футболни клуба излязоха за мачовете си от местното

...
Няколко грузински футболни клуба излязоха за мачовете си от местното
Коментари Харесай

УЕФА отказа да разследва антируски лозунги в Грузия

Няколко грузински футболни клуба излязоха за мачовете си от локалното състезание, облечени в черни и бели фланелки с антируски лозунги. Отборите на " Торпедо " (Кутаиси), " Локомотив " (Тбилиси) и " Рустави " нахлузиха върху спортните си екипи особено направени тениски с надпис: " Ние сме от Грузия и нашата татковина е окупирана от Русия ".

Отношенията сред двете страни се изостриха в края на предходната седмица, когато в Тбилиси породиха всеобщи вълнения поради визитата на съветска делегация в локалния парламент. Протестиращи щурмуваха постройката на Народното събрание, вследствие на което над 240 души бяха ранени в конфликти с полицията.

От европейската футболна централа УЕФА през вчерашния ден разясниха, че няма да проверяват държанието на грузинските футболисти, защото това е отвън пълномощията на континенталната организация.

" Трябва да се има поради, че въпросните събития са се случили във вътрешно съревнование. В този случай възможни дисциплинарни ограничения може да вземе само локалната федерация. УЕФА може да проверява единствено произшествия в шампионати под нейната закрила ", се споделя в формалното мнение от Нион, представено от съветския в. " Спорт Експрес ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР