Няколко големи банки са започнали да предлагат уреждане на сделки

...
Няколко големи банки са започнали да предлагат уреждане на сделки
Коментари Харесай

Уолстрийт възобнови търговията с руски ценни книжа

Няколко огромни банки са почнали да оферират споразумяване на покупко-продажби с съветски дълг

През последните дни няколко огромни банки на Уолстрийт са почнали да оферират споразумяване на покупко-продажби с съветски дълг, съгласно банкови документи, с които разполага Reuters, давайки още един късмет на вложителите да се разпоредят с активи, считани на Запад за токсични.

Повечето американски и европейски банки се отдръпнаха от пазара през юни, откакто Министерството на финансите на Съединени американски щати забрани на американските вложители да купуват каквито и да било съветски скъпи бумаги като част от икономическите наказания, с цел да накаже Москва за нахлуването в Украйна, съгласно вложител, който държи съветски скъпи бумаги и два банкови източника, написа организация.

След последващите насоки от американското финансово ведомство през юли, които разрешиха на американските притежатели да понижат позициите си, най-големите компании от Уолстрийт внимателно се върнаха на пазара за съветски държавни и корпоративни облигации, съгласно имейли, потребителски бележки и други известия от шест банки също както и изявленията с източниците.

Банките, които в този момент са на пазара, включват JPMorgan Chase & Co JPM.N, Bank of America Corp BAC.N, Citigroup Inc C.N, Deutsche Bank AG DBKGn.DE, Barclays Plc BARC.L и Jefferies Financial Group Inc JEF.N, демонстрират документите.

Завръщането на най-големите банкови институции от Уолстрийт, детайлностите за покупко-продажбите, както и защитните ограничения, които подхващат, с цел да избегнат нарушение на глобите, се оповестяват тук за първи път, акцентира организацията.

Bank of America, Barclays, Citi и JPMorgan отхвърлиха коментар.

Говорител на Jefferies изясни, че компанията работи в рамките, сложени от световните наказания и желае да посрещне потребностите на своите клиенти да се оправят с тази комплицирана обстановка.

Източник, непосредствен до Deutsche Bank, уточни, че банката търгува с облигации за клиенти единствено при поискване и за всеки обособен случай, с цел да ръководи в допълнение своята рискова експозиция в Русия или тази на своите клиенти отвън Съединени американски щати, само че няма да уголемява активността си отвън тези две категории.

Около 40 милиарда $ съветски държавни облигации бяха неизплатени, преди Русия да стартира това, което тя назовава „ специфична военна интервенция “ в Украйна през февруари. Приблизително половината се държат от задгранични фондове. Много вложители бяха блокирани с съветски активи, защото цената им се срина, купувачите изчезнаха и глобите затрудниха търговията.

През май двама американски законодатели желаеха от JPMorgan и Goldman Sachs Group Inc (GS.N) информация по отношение на покупко-продажби с съветски дълг, заявявайки, че те могат да подкопаят глобите. Следващия месец Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите забрани на американските парични мениджъри да купуват съветски дълг или акции на вторичните пазари, което накара банките да се отдръпват.

Оттогава регулаторите започнаха стъпки, с цел да оказват помощ за облекчение на болката за вложителите.

Министерството на финансите даде спомагателни насоки на 22 юли, с цел да помогне за уреждането на застрахователни заплащания по несъблюдение на съветски облигации. От там също по този начин изясниха, че банките биха могли да посредничат, изчистят и уредят транзакциите на съветски скъпи бумаги, в случай че това помогне на американските притежатели да закрият позициите си.

Отделно, европейските регулатори също облекчиха разпоредбите, с цел да разрешат на вложителите да работят с съветски активи, като им разрешиха да ги слагат в по този начин наречените „ странични джобове “ за всеки обособен случай.

Цената на някои съветски облигации скочи дружно с възобновената комерсиална интензивност от края на юли. Това може да направи покупко-продажбите по-привлекателни за вложителите и също по този начин да помогне на фирмите, които продават отбрана против несъблюдение на отговорностите на Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР