Няколко европейски страни са подписвали споразумения за създаването на трансгранични

...
Няколко европейски страни са подписвали споразумения за създаването на трансгранични
Коментари Харесай

Няколко европейски страни сключиха споразумения за трансгранични 5G коридори

Няколко европейски страни са подписвали съглашения за основаването на трансгранични 5G коридори за обвързвано и самостоятелно шофиране, като този ход е част от устрема за построяването на „ по-добра среда за тестване и разрастване на 5G технологиите “.

В свое изказване Европейската комисия разгласи подписването на нови партньорства по време на събитието „ Цифров ден 2018 “ на 10 април в Брюксел, като те ще бъдат основани на споразуменията от 2017 година сред 27 страни членки за провеждането на трансгранични 5G проби.

Най-новото съглашение е сред Испания и Португалия, които ще основат два взаимни коридора сред Виго и Порто, както и сред Мерида и Евора. Тези коридори ще дадат опция за трансгранично тестване на самостоятелно шофиране. Същевременно България, Гърция и Сърбия работят дружно за обезпечаването на кулоар сред София, Солун и Белград.

Италия и самостоятелната провинция Тирол, Южен Тирол (Болцано)-Трентино потвърдиха желанието си да си сътрудничат с други заинтригувани страни членки за построяването на 5G кулоар по автомагистралата Бренер.

Паневропейската мрежа от 5G коридори ще обхване стотици километри автомагистрали, като тестванията ще се организират до оня стадий, в който „ колата ще може да се ръководи независимо, само че с съществуването на водач при някои условия “, обявиха от Европейска комисия.

Подобни начинания към този момент се провеждат и от други страни в Европейски Съюз. Франция, Германия и Люксембург оповестиха взаимен кулоар, както и Норвегия, Финландия и Швеция. Според Еврокомисията построяването на 5G коридори ще трансформира Европа „ в най-голямата пробна зона за разрастване на 5G технологии “, като това ще поддържа напъните за решение на провокациите, свързани със сигурността, неприкосновеността на персоналните данни и ръководството на данните.

Вицепрезидентът на Европейска комисия Андрус Ансип съобщи в речта си, че чака през идващите седмици страните от Европейски Съюз да съгласуват нова политика за телекомите, която да помогне за реализирането на 5G на процедура.

 Споразумение на 25 страни от Европейски Съюз за съдействие в региона на изкуствения разсъдък. Снимка: Европейска комисия

На събитието в Брюксел бе призната и декларация сред 25 европейски страни (вкл. България) за съдействие в региона на създаването на изкуствения разсъдък. Това съглашение планува страните да работят взаимно за решение на значимите проблеми в тази област, с цел да се подсигурява конкурентоспособността на Европа, без да се заобикалят въпросите, повдигнати от използването на тази технология в икономическата, обществената и правната сфера.

Освен това Европейската комисия и Европейският капиталов фонд стартираха паневропейската стратегия за рискови капитали (VentureEU), чиято цел е да подкрепи вложенията в „ новаторски започващи компании и разгръщане на към този момент основаните европейски новаторски компании “. Целта на програмата е фондът да набере общо 2,1 милиарда евро обществени и частни вложения.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР