Huawei Technologies Co. изпревари Apple Inc. и зае второ място

...
Huawei Technologies Co. изпревари Apple Inc. и зае второ място
Коментари Харесай

Huawei измества Apple от второто място на пазара на смартфони

Huawei Technologies Co. изпревари Apple Inc. и зае второ място на пазара на смарт телефони през първото тримесечие на 2019 година, придвижвайки се една крачка по-близо до декларираната упоритост да измести Samsung от върха.

Китайският софтуерен колос, който се бори с обвиняванията на Съединени американски щати, че подкрепя шпионската активност на Пекин, е нараснал доставките си с 50% спрямо година по-рано, настояват от изследователската компания IDC. Това е и единствената компания в топ 4, която съумява да усили размера на доставките си, откакто пазарът като цяло претърпя осезателен спад през Q1 2019.



Huawei непрестанно съкратява дистанцията до Apple и Samsung Electronics Co., като пуска линии от все по-висок клас устройства, изключително на вътрешния си пазар в Китай. В същото време производителят на iPhone чака тримесечни продажби, надхвърлящи прогнозите на анализаторите, което допуска, че търсенето на главния им артикул се стабилизира след няколко разочароващи месеци. Samsung също се радва на растеж спрямо четвъртото тримесечие на 2018 година с помощта на стартирането на гамата S10 през февруари. Според IDC Huawei ще задържи второто място до края на 2019 година.

„ Общият пазар на смарт телефони продължава да изпитва усложнения в съвсем всички направления, само че Huawei съумяха да усилят доставките си с цели 50%. Това е знак, че подредбата Samsung, Huawei, Apple може да остане непроменена в границите на тази календарна година ", безапелационен е Райън Рийт, вицепрезидент на IDC, отговарящ за световния пазар на мобилни устройства.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР