Няколко експлозии избухнаха в Харков късно вечерта в петък. Това

...
Няколко експлозии избухнаха в Харков късно вечерта в петък. Това
Коментари Харесай

Украйна и тази нощ под руски огън

Няколко детонации избухнаха в Харков късно вечерта в петък. Това оповестява украинското издание " Страна ".
Прочетете още
От среднощ е в действие тревога за въздушна офанзива в Полтавска, Сумска и Харковска области. Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили съобщиха за ракети в Кривой Рог. 

Дронове " Шахед " са били засечени в Полтавска и Харковска област, оповестяват украинските въоръжени сили. В Полтавска летят на северозапад, в Харковска летят до Харков или Чугуев. " Шахеди " са били засечени в северната и източната част на Днепропетровска област, оповестяват украинските въоръжени сили. Първата група лети на северозапад, втората към региона на Харков.

Късно през нощта съветските войски са нанесли удари с дронове по украинския град Харков, като са били запалени коли. Атакувана е и била по-късно и Одеса, като се оповестява и за жертви и ранени, съобщава УНИАН.

" Преди това пристигнахме в един от регионите на града. Информацията за жертви и вреди се обяснява ", сподели кметът Терехов.

По думите му на място е избухнал пожар и са изпочупени стъкла на близките къщи.

" Към този миг няма потърпевши. Счупени са прозорци на няколко високи здания, две коли са изгорели до основи, има вреди по гаражи. Отстраняването на следствията продължава ", сподели Олег Синегубов, ръководител на Областната държавна администрация.

Един от " шахедите ", които съветските войски пуснаха през Харков, се е озовал в двор в квартал Шевченковски, каза Дмитрий Чубенко, представител на районната прокуратура, пред Suspilna Kharkov.

По думите му са били нанесени вреди на четири автомобила и към десетина гаража. Изпочупени са прозорци и на повече от 10 жилището в околните високи блокове.

" Няма информация за ранени и починали. Става въпрос за цивилна постройка, жилищен квартал. Намерен е нападател самоубиец измежду гаражна кооперация. Криминалисти и специалисти по експлозиви търсят елементи от дрона. Тези фрагменти ще бъдат изпратени за обзор ", сподели Чубенко.

Руснаците са извършили и офанзива с дрон на Одеска област. Според Южните отбранителни сили няколко групи дронове са се насочили към региона от Черно море. Впоследствие се появи информация, че дронове се движат от южната част на района в посока Одеса. Тревога е оповестена и в Николаевска област.

По-късно ръководителят на Одеската ОВА Олег Кипер заяви, че през нощта в Одеса са потърпевши жилищни многоетажни сгради поради съветска офанзива от дронове.

Според Кипер вследствие на офанзивата на съветски дрон в Одеса към този момент са известни седем ранени цивилни, измежду които едно дете - 3-годишно момче, което е получило охлузвания на крайници, като в този момент е под наблюдението на лекари. Шестима възрастни са в приблизително тежко положение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР