Няколко души във Франция бяха задържани по подозрение, че са

...
Няколко души във Франция бяха задържани по подозрение, че са
Коментари Харесай

Мистериозни убождания с игли във Франция, над 1000 души са били потърпевши

Няколко души във Франция бяха арестувани по съмнение, че са уболи хора с игли в нощни клубове или на концерти, откакто поредност от случаи на сходни офанзиви всяха суматоха измежду младите, посещаващи нощни клубове, осведоми Асошиейтед прес, представени от БТВ.

Френското министерство на вътрешните работи, прокурори, националната организация за противопоставяне на дрогата, публичните здравни органи и доктори не съумяха да открият претекст за офанзивите или дали жертвите са били инжектирани с дрога, вируси или каквато и да било друга субстанция.

От този януари 1004 души са подали публични недоволства до френските управляващи за убождания с игли, сподели чиновник на вътрешното министерство пред АП.

В случаите до момента, в които има повдигнати обвинявания, медицински проучвания не са разкрили следи от нездравословни субстанции, в това число опиатът гама-хидроксибутират, който постоянно е употребен за упояване на дами за изнасилването им поради неналичието му на усет и миризма, споделиха управляващите. По телата на потърпевшите, множеството от които са дами, са били открити забележими следи от инжекции, синини и те са съобщили за признаци като изнемощялост.

Служител на министерството предизвести, че би трябвало да се внимава при допускането на връзка сред убожданията и опиата гама-хидроксибутират.

След траяли с месеци безплодни следствия управляващите в Тулон арестуваха 20-годишен мъж, обвинен в убождане с игла на три дами на 3 против 4 юни по време на запис на концерт за малкия екран. Той е първият обвинен, против който бяха повдигнати предварителни обвинявания за " съзнателно принуждение с оръжие (спринцовка) при утежняващи виновността условия ".

Прокурорът по делото съобщи пред АП, че " обвиненият отхвърля всички обвинявания и към момента по хипотеза е почтен ". В жилището му не са били открити спринцовки. Той остава в ареста.

По-късно в същия район полицията е арестувала двама обвинени, против които са били повдигнати предварителни обвинявания за хипотетично предоставяне на нездравословно вещество на 10 против 11 юни, добави прокурорът. В домът на единия обвинен са били открити спринцовки и медикаменти за инжектиране по лекарско наставление. Мъжът е отрекъл всички обвинявания и декларирал, че спринцовките и медикаментите са на жена му, която е здравна сестра.

Други осем души бяха задържани този вторник, откакто лица съобщили, че са били убодени с игли, сподели министерството на вътрешните работи. Някои от задържаните по-късно били освободени. Срещу най-малко един от тях са били повдигнати предварителни обвинявания.

Страхът от офанзиви с игли пораства измежду младежите във Франция и те са почнали да споделят в обществените медии препоръки по какъв начин да се пазят от убождане. Британското държавно управление също проверява поредност от " убождания с игли " и полицията в Белгия и Нидерландия заяви за обособени случаи.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР