Няколко дни, след като МВР представи проект за изключително мащабни

...
Няколко дни, след като МВР представи проект за изключително мащабни
Коментари Харесай

От МВР обясниха защо искат по-ниска скорост по магистралите и по-високи глоби

Няколко дни, откакто Министерство на вътрешните работи показа план за извънредно огромни промени в Закона за придвижването по пътищата, зам.-министър Стоян Темелакиев изясни пред публицисти за какво силовото ведомство предлага понижаване на скоростта по автомагистралите и забележителен скок на санкциите за ред нарушавания.

„ Пътните настилки на автомагистралите, по какъв начин да кажа, не дават отговор напълно на скорост от 140 км/ч. Има сектори, може би – значително, в които, движейки се с такава скорост от 140 км/ч, рисковете за участниците в придвижването са доста по-големи, от това, което биха били, да речем, при ограничаване от 130 км/ч “, уточни той.

Темелакиев изясни и за какво Министерство на вътрешните работи желае повдигане на санкциите: „ Налага се някакъв тип актуализация на размера на глобите, тъй като някои от тях са пренебрежимо дребни – до степен, в която не биха изпълнили своята функционалност, т.е. не биха осъществили по този начин наречената генерална предварителна защита “.

Той въпреки всичко беше безапелационен: „ Това са единствено хрумвания и оферти със съответните причини “ и занапред текстовете ще минат през публично разискване преди да стигнат до Народното събрание.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР