Няколко десетки души са починали внезапно в понеделник в района

...
Няколко десетки души са починали внезапно в понеделник в района
Коментари Харесай

Горещата вълна в Канада взе десетки жертви

Няколко десетки души са умряли ненадейно в понеделник в региона на канадския град Ванкувър, това е пик на смъртността, евентуално обвързван с горещата вълна, обхванала западната част на американския континент, заяви федералната канадска полиция, представена Франс прес.

Два пункта на полицията и на кралската жандармерия в района на Ванкувър оповестиха поотделно, че минимум 69 души са умряли ненадейно от понеделник насам в градовете Барнаби и Съри, на фона на исторически " топлинен купол ", захлупил западната част на Канада и Съединени американски щати.

Смятаме, че горещината е съдействала за множеството смъртни случаи, се споделя в полицейско известие и се прибавя, че огромна част от жертвите са в пенсионна възраст.

Говорител на жандармерията прикани хората да ревизират дали околните им са добре и акцентира, че времето е смъртоносно за уязвими членове на общността, изключително за възрастни хора и за такива със здравословни проблеми.

Премиерът на провинция Британска Колумбия Джон Хорган сподели, че това е най-горещата седмица, която тази част от Канада в миналото е преживявала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР