Няколко авиокомпании в Обединените арабски емирства възобновиха приемането на руски

...
Няколко авиокомпании в Обединените арабски емирства възобновиха приемането на руски
Коментари Харесай

Авиокомпании в Обединените арабски емирства възобновиха приемането на руски карти за плащане на билети

Няколко самолетни компании в Обединените арабски емирства възобновиха приемането на съветски карти за заплащане на билети, заяви Известия, като добави, че клиентите могат да употребяват съветската система за бързи заплащания (СБП).

Съобщава се, че полетите на Emirates, Air Arabia и Flydubai могат да бъдат заплатени с карти MasterCard и Visa, издадени от съветски банки. Съобщава се, че Turkish Airlines възнамерява да даде сходна услуга на своите клиенти.

След като Visa и MasterCard се изтеглиха от Русия преди близо година, картите на интернационалните платежни системи, издадени в страната, към този момент не се одобряват в чужбина или на задгранични уеб страници.

Вътрешната съветска система за по-бързи заплащания (FPS) беше стартирана от централната банка на страната през 2019 година Тя разрешава на клиентите да правят преводи сред банките, като употребяват телефонен номер, обвързван със сметката. Преводите от карта към карта са налични и за преводи в границите на една кредитна институция.

Билетите за полети на Air Arabia могат да бъдат платени посредством системата на SBP, като за всеки публикуван билет се начислява 6% комисиона върху общата сума. Резервацията на билети се прави на уеб страницата на превозвача, след което след позвъняване от службата за поддръжка клиентът получава линк за завършване на интервенцията.

Съобщава се, че Flydubai прави транзакции посредством акредитиран сътрудник с спомагателна такса от 2000 рубли, до момента в който Emirates предлага опция за заплащане на билети посредством система с QR код, само че това може да се направи единствено за закупуване на билети минимум 10 дни преди заминаването.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР