Няколко американски сенатори от двете партии работят с Министерството на

...
Няколко американски сенатори от двете партии работят с Министерството на
Коментари Харесай

САЩ обмислят блокиране и на златния резерв на Русия

Няколко американски сенатори от двете партии работят с Министерството на финансите на Съединени американски щати, с цел да се опитат да блокират достъпа на Русия до нейните държавни запаси в злато, заяви изданието Axios, цитирайки осведомени със обстановката източници.

Въпросните златни запаси са на стойност почти 132 милиарда $.

По предварителна информация, група американски сенатори са подготвили законопроект за налагането на наказания за интервенции със злато на Централната банка на Русия.

По информация от осведомените източници, тази седмица министърът на финансите Джанет Йелън ще се срещне с четирама сенатори, с цел да обсъдят въпросния законопроект.

Изданието Axios написа по лична информаиця, че офисите на четиримата сенатори са работили и през предишния уикенд с представители на Министерството на финансите на Съединени американски щати, с цел да могат да бъдат направени някои механически промени в законопроекта.

Според изданието, сенатор Ангъс Кинг е споделил, че американският Сенат е допустимо да одобри законопроекта за блокиране ( " заледяване " ) на златните запаси на Русия още тази седмица.

По мнението на финансови анализатори, от финансовите наказания по отношение на Русия най-тежко за страната е блокирането на нейните валутни запаси в чужбина, кото съставляват към половината от насъбрания през последните години голям злятно-валутен запас в размер на към 630 милиарда $.
 Какъв ще е животът в Русия с
Какъв ще е животът в Русия с " лавината " от финансови наказания

Има възможност обменният курс на рублата да бъде закрепен
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР