Някои успяха да избягат, но други търсят всякакви варианти, за

...
Някои успяха да избягат, но други търсят всякакви варианти, за
Коментари Харесай

Руснаците с две опции да избягат от мобилизация - или да подкупят чиновник или трайно да се осакатят

Някои съумяха да избягат, само че други търсят всевъзможни разновидности, с цел да не отидат на сигурна смърт 

Два са разновидностите да избегнеш готовност за съветската войска. Първият е обичаен - да подкупиш служител, а вторият - нетрадиционен и много мъчителен - да си счупиш ръката или трайно да се осакатиш.

В последните часове най-търсеното фразеология в гугъл е " пролонгация от армията ", откакто президетът Владимир Путин разгласи, че ще активизира над 300 хил.запасняци. Междувременно десетки хиляди младежи с благоприятни условия и благоприятни условия пробваха да изоставен страната. Всички билети до Истанбул, Дубай и Белград бяха изкупени за минути, а цената им доближи до 10 хил.долара.

Появиха се и любителски видеа от границите с Финландия, Грузия и Монголия (!), които посочваха големи тълпи от млади мъже, които желаят да изоставен страната. В няколко града имаше огромни митинги, а по публична информация са задържани над 1300 стачкуващи.



Вижте коментара по тази тематика на Асен Генов:

Вчера гледах Первый канал на съветската телевизия. Не ми се беше случвало от дълго време, от началото на войната. Но през вчерашния ден го пуснах. Видях мъже, със сълзи на очи, да благодарят на Путин, че пази страната си. Същевременно идваха информации по организациите, че има спонтанни митинги против частичната готовност, че участниците в тях се арестуват (общо за деня към 1300 души), че ги чакат до 15 години затвор. Стана ясно, че директните полети до Грузия, Истанбул и Дубай са разпродадени.

Най-търсени в Google на съветски са тематиките за отбягване на мобилизацията, т.е. рушвет на служители и чупене на личната си ръка. Това ме накара да се замисля за трагизма на обстановката от съветска позиция. Живял съм в Москва. Представих си, какво значи за руснаците там тази готовност, какво значи това за околните на мобилизираните мъже. Това е голяма безизходност за руснаците.

Въпреки упованията ми, Русия не съумя да изкара на сцената своя граф декор Щауфенберг. Не се появи оня доближен до Путин, който да е подготвен да рискува живота си в името на това, да се постави завършек на войната. Говорим въпреки всичко за Русия, в която най-популярната наздравица беше: “Главное чтоб’ войны не было ”…

Путин тласка страната си все по-отчетливо към другия военно фолклорен израз: “Бабы новых наражают… ”

 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР