Някои сравняват данните с петрола, други смятат, че те са

...
Някои сравняват данните с петрола, други смятат, че те са
Коментари Харесай

ISACA с курс по киберсигурност в началото на юни

Някои съпоставят данните с петрола, други считат, че те са днешното електричество. В днешния динамичен свят където от ден на ден и повече споделяме, обезпечаването на сигурност се трансформира в съществено предизвикателство. За страдание системата за обучение и развиване не съумява да обезпечи фрагменти с нужната подготовка и познания. На пазара на труда от ден на ден се отваря ножицата във връзка с търсене и предложение на експерти, познаващи основите на киберсигурността.

За да помогне в това отношение ISACA Sofia, в партньорство с ICT Media, провежда за първи път в България образование целящо запознаване с основите на киберсигурността. Целите, които си слагаме са свързани с идентифициране на рисковете и набелязване на съответни ограничения за предварителна защита и отговор на непрестанно възходящите закани за осведомителната сигурност.

 ISACA с курс по киберсигурност при започване на юни

Обучението ще бъде водено от Владимир Кавалов, CSXF упълномощен учител от ISACA International, на български език.

ISACA (Information Systems Audit and Control Association) е световна организация, с централа в Чикаго, сплотяваща експерти в региона на осведомителната сигурност, ръководството на ИТ, рисковете и ИТ одита от повече от 180 страни. ISACA има обичаи в даването на сертификационни стратегии във връзка с осведомителната сигурност и ръководството на ИТ. Нейните документи са в топ 10 на документите, осигуряващи най-високо възнаграждение на притежателите им съгласно отчет на Global Knowledge - “2018 IT Skills and Salary Report”.

Най-новата сертификационна стратегия на ISACA – CSX Cybersecurity Nexus е обвързвана точно с попълване на празнината, обвързвана с лавинообразното повишаване на нуждата от експерти в региона на киберсигурността. Първата фаза на посочената стратегия e Cybersecurity Fundamentals Certification и е ориентирана към необятен кръг експерти, целящи разширение и класифициране на своите знания в региона на киберсигурността.

Курсът е добър старт за специалисти, които възнамеряват да развият своите умения по киберсигурност. Съдържанието му предлага запознаване с главните понятия и стандарти, както и с най-хубавите практики в осведомителната сигурност. По време на двудневното образование, ще бъде обширно затрупан нужният материал за сполучливо полагане на сертификационния изпит.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР