Някои смъртни случаи на хора изглеждат толкова странни, че ви

...
Някои смъртни случаи на хора изглеждат толкова странни, че ви
Коментари Харесай

Странни инциденти – божествено наказание, карма, съдба или случайност?

Някои смъртни случаи на хора наподобяват толкоз странни, че ви карат да се замислите за съществуването на карма, божествено наказване, предназначение на ориста и случайност.Възмездието:Някой „ от горе “ евентуално има заслуга за възмездието, което е чакало доста години, с цел да отиде при Хенри Сигленд от щата Тексас в Съединени американски щати.През 1893 година, Сигленд отхвърлил обичаната си, която преди този момент бил опозорил, като по този метод разбил сърцето на момичето. Тя се самоубила, а скърбящият й брат се заклел над гроба й, че ще бъде отмъстена.Братът се скрил в засада във фермата на Сигленд. Той изчакал злодея и стрелял по него, когато се появил, само че патронът единствено го одраскал по главата и се забил в най-близкото дърво

 d1 3 - Странни произшествия - божествено наказване, карма, орис или случайност? (част 2)
Братът на момичето помислил, че Сигленд е мъртъв и срамът на фамилията е отмит с кръвта му, той се самоубива.Но, Сигленд освен оцелява, само че и почнал да живее щастливо по-късно. Повече от 20 години по-късно, той взема решение да отсече дървото, в което патронът, с който е бил засегнат, продължавал да седи. Силното дърво не се „ предало “ и Сигленд решил да го изкорени, като го взриви с динамит, комплициран под корените му.
В резултат на експлозията, патронът изхвърчал от дървото и блъснал Сигленд. Освен това, индивидът бил твърде покрай дървото и когато детонацията го изтръгнала от земята, то паднало върху него и го смачкало.Кануистката:Въпреки своите 76 години, Нанет Мийч водила доста деен метод на живот и е била известна, като умел кануист. На 15 юли 1993 година, в компанията на щерка си Лори, тя пътувала с кану по река в щата Уисконсин.Внезапно, кануто на Нанет се преобърнало, само че дамата съумяла да доплува до един от крайбрежията. Когато най-накрая стъпила на твърда земя, тя несъмнено си е помислила, че е избягала от смъртта, която била пристигнала прекомерно близо.Но ориста имала други планове за нея. В този миг, когато Нанет извикала на щерка си, че е в безопасност, едно дърво с височина 13 метра, до което стояла, ненадейно се срутило на земята, тъкмо върху Нанет, убивайки я на място. Както се оказва, в резултат на следствието, дървото паднало заради обстоятелството, че е било изгризано от бобри.Руска рулетка:Френският медиум Патрик Депал бил толкоз уверен в личните си мистични благоприятни условия, че, желаейки да направи необикновено усещане на клиент, извадил револвер и започнал да играе съветска рулетка.Ужасеният посетител стоял безгласен и не смеел да се намеси, когато Депал решително декларирал:„ Аз бях в Хаити, тъй че това за мен е просто дреболия. Никога не бъркам. Неземните духове са в контакт с мен и са извънредно мощни. Те ще ме защитят. “След това, той дръпнал спусъка и револверът гръмнал, като разпръснал мозъка му по стената. Е, тъй като всемогъщите духове не са защитили Депал този път, той имал чудесната възможност да им изиска пояснение персонално.

 d2 2 - Странни произшествия - божествено наказване, карма, орис или случайност? (част 2)
Ковчегът:59-годишният Джак Волкинг работил в погребално бюро в щата Кентъки. През февруари 1999 година, той катастрофирал с катафалката си. Отивал на заравяне, когато колата, която карала против катафалката, внезапно се обърнала и тръгнала право към него.Надявайки се да избегне конфликта, Волкинг ненадейно завъртял кормилото, само че от това внезапно движение, коланите, които фиксирали ковчега зад неговото място, се скъсали. От инерцията, ковчегът тръгнал напред, блъснал нещастния мъж в задната част на главата и го умъртвил на място.Урната:През февруари 1995 г., дъщерята на Дуейн Пейнтър, треньор на американския футболен тим от Сан Диего, Деби Мента и брат й – близнак Дъг, стояли на върха на канара на нос Мендочино в Калифорния.Близнаците специално избрали това пустинно, само че изненадващо картинно място на брега на Тихия океан, с цел да разпилян пепелта на майка си, която се била самоубила преди няколко седмици. Крайбрежните скали на Мендочино били едно от любимите места за отмора на майка им, където постоянно водела Деби и Дъг, когато били малки.Те тържествено стояли на скалата, като вдигнали пред тях урната с пепелта на майка им и към този момент били готови да я изсипят в океана, когато голяма вълна ненадейно ги заляла и ги отнесла. Без да могат да се заловен за острите камъни, тримата бързо се изморили в вилнеещия океан и потънали.Каталепсия:През 19-ти век, славата на Вашингтон Ървинг Бишоп, вълшебник, който показал своите предполагаеми свръхестествени качества, обикалял из Америка.Бишоп страдал от каталепсия. Той постоянно повтарял, че най-вече се опасява да бъде заровен жив. През 1889 година, когато бил единствено на 33 години, магьосникът внезапно изгубил схващане и паднал в един трап, в една от улиците на Ню Йорк.Като се има предвид, че Бишоп се радвал на тъжната известност на човек, който злоупотребявал с алкохол и опиати, хипотетичната му гибел явно не е изненадала медицинския специалист, който е бил свикан да изследва тялото.И в някаква мистична връзка със страховете му, че той може да бъде неправилно разгласен за мъртъв и погребан жив, патологът направил аутопсията, открил, че магьосникът преди аутопсията въобще не е бил мъртъв.Е, в прочут смисъл, той не е бил мъртъв, до момента в който гърдите му не са били нарязани на маса в моргата, а тялото му, изпаднало в каталептичен ступор, не е било отворено от гръдната кост до таза.

 d3 2 - Странни произшествия - божествено наказване, карма, орис или случайност? (част 2)
Да изкопаеш гроба си:Флойд Хайшу от град Бемиджи в американския щат Минесота, желал да изкопае гроба на майка си със собствените си ръце, като й отдаде финален дълг и изрази любовта си към нея. Докато този 39-годишен дървар се занимавал с благородната си работа, разговарял с членове на фамилията и другари, събрани на гробището, с цел да му обезпечат компания.Изведнъж, той сграбчил гърдите си и се свлякъл в прясно изкопания гроб. Когато алармираните роднини и другари измъкнали Хайшу от дупката, която преди малко бил изкопал, той вече бил мъртъв.Една седмица по-късно, на 27 април 2001 година, той е заровен до майка си, в гроб, изкопан от членове на фамилията му и другари, които на собствен ред му отдали последна чест.Говорейки на погребението, преподобният Брюс Питърсън споделя:„ За всички нас е мъчително да забележим тези два пресни гроба близо един до различен. Флойд обичаше майка си с цялото си сърце и той се пречупи, когато тя умря. Ние разбираме, че точно това, а не физическия труд, стана главната причина за гибелта му. ”Паметникът:През март 1987 година, смъртта застигна 33-годишна ездачка в британския град Доркинг, когато конят й изведнъж изхвърли дамата от седлото и тя разруши главата си в каменен монумент.Този монумент е издигнат в чест на фамозния свещеник на Оксфорд – Самуел Уилбърфорс, който умира на това място, когато конят му хвърлил своя ездач от седлото през 1873 година.По леда:Когато 70-годишната Евелин Хаузър по знамение оцелява в автомобилна злополука, в която колата й се преобърнала на завой при затрупан със сняг път в региона на американския град Питсбърг през март 1992 година, тя евентуално се е почувствала най-щастливата жена на света.Въпреки обстоятелството, че колата й е била разрушена, откакто се блъснала в ограда, преобърнала се и се плъзгала няколко метра на покрив, самата Хаузър нямала и драскотина.Шофьорите, преминаващи около нея, станали очевидци на случая, се обадили полицията, която за няколко минути пристигнала на мястото. Хаузър стояла до оградата на пътя и разказвала на патрулния служител на реда, какво се е случило с нея.Никой обаче не е предупредил пожарникарите, които пътували към мястото, че случаят с Хаузър е поради леда, покриващ пътя. Бързайки, със мощна скорост, за мястото на катастрофата, пожарникарите не се справили с хлъзгавия път. Пожарната се плъзнала и отнесла дамата от пътя.По подигравка на съдбата, екипът на колата за спешна помощ, който първи пристигнал на мястото на случая, се уверил, че няма ранени и си тръгнал. Той бил извикан още веднъж, само че можел да отнесе само мъртвата жена в моргата.По материали от книгата “1001 любопитни метода да умреш ”.Към Част 1 – ТУК
Hidden truth

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР