Някои сигнали за неидентифицирани летящи обекти може всъщност да се

...
Някои сигнали за неидентифицирани летящи обекти може всъщност да се
Коментари Харесай

НЛО може да са кълбовидни мълнии

Някои сигнали за неидентифицирани летящи обекти може в действителност да се отнасят за кълбовидни мълнии и други атмосферни феномени, счита австралийският астрофизик Стивън Хагс, представен от Военновъздушни сили. Той посветил няколко години на подробното изследване на феномена от Брисбейн - огромен град на източния бряг на Австралия, където на 16 май 2006 година в небето се появяват три ярки метеора. Едновременно с тях над околните планини се задава чудноват яркозелен обект.

Повечето от очевидците на необикновеното събитие са уверени, че става въпрос за НЛО. Хагс обаче счита, че зелената светлина в действителност е представлявала кълбовидна гръмотевица. Според думите му, този вид събитие елементарно може да се сбърка с тайнствен летящ транспортен съд, а същото се отнася и за други естествени явления.

" Ако умножим едно необяснимо атмосферно събитие от електромагнитен темперамент по размерите на човешката фикция и желанието на хората да видят нещо по-особено, можем елементарно да разбираем доста от по този начин наречените случаи с очевидци на НЛО ", съобщи ученият.

Според неговата доктрина, явлението в небето над Брисбейн може да се е случило, тъй като сред атмосферата и земята се е натрупал мощен електромагнитен капацитет. Естественият поток сила, който съществува сред йоносферата и почвата, се усилва, когато в атмосферата навлезе астероид.

Според Хагс, когато метеорът минава през йоносферата, той може да образува къса електромагнитна връзка сред нея и земята, която да освободи задоволително сила за образуването на кълбовидна плазма.

Ученият счита, че теорията му, която бе оповестена в списанието на Лондонското кралско сдружение, е началото на една забавна полемика. " Това не е приключена доктрина, а по-скоро съмнение, което обаче си коства да се изследва ", добави той.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР