Някои руски военни блогъри отбелязаха забавянето на украинския темп на

...
Някои руски военни блогъри отбелязаха забавянето на украинския темп на
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Русия пробва нова тактика, за да спре украинското настъпление

Някои съветски военни блогъри означиха забавянето на украинския ритъм на придвижване и обявиха, че украинските сили не са в положение да поддържат продължителни местни контраатаки към Бахмут. Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр заяви още на 19 май, че съветските сили са концентрирали по-голямата част от запасите си в направление Бахмут, което е забавило темповете на украинското придвижване. Маляр също по този начин разгласи, че украинските сили не престават да контраатакуват в северните и южните околности на Бахмут и са напреднали с 500 метра по единия фланг и с 1000 метра по другия.

Тези данни са от разбора на фронта в Украйна на Института за проучване на войната (ISW), представен от news.bg.

Руските сили по фланговете на Бахмут обаче евентуално остават слаби; финансистът на " Вагнер груп " Евгений Пригожин продължи да подлага на критика съветската 4-та мотострелкова бригада (2-ри армейски корпус на Луганската национална република) на 19 май за отстъплението ѝ от отбранителните линии югозападно от Иванивское (6 км западно от Бахмут).

Украинските контраатаки край Бахмут най-вероятно са отстранили опасността от съветско обграждане на украинските сили в Бахмут и са принудили съветските войски да отделят нищожни военни запаси за отбрана от лимитирано и локализирано нахлуване, каквото евентуално е било желанието на украинското командване.

През нощта на 18 против 19 май съветските сили нанесоха още една серия от безпилотни и ракетни удари по територията на Украйна. Украински военни източници оповестиха, че Русия е изстреляла шест крилати ракети " Калибър " и 22 дрона " Шахед-131/136 " по Украйна откъм Черно море.

Украинският общоприет щаб означи, че украинската противовъздушна защита е свалила 16 безпилотни самолета и три ракети " Калибър ", макар изказванието на съветското министерство на защитата (МО), че съветските сили са поразили всички планувани цели.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР