Някои руски специалисти в сферата на новите технологии, банкери и

...
Някои руски специалисти в сферата на новите технологии, банкери и
Коментари Харесай

Русия няма да мобилизира IT специалисти, банкери и журналисти от държавните медии

Някои съветски експерти в областта на новите технологии, банкери и публицисти в държавните медии няма да бъдат призовани да служат в Украйна, заяви през днешния ден министерството на защитата, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано тази седмица министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу съобщи, че ще бъдат свикани 300 000 резервисти. Кремъл дефинира това като " частична готовност ".

Разделът от формалния декрет за оповестяване на мобилизацията, съдържащ броя на хората, които ще бъдат призовани, остава засекретен и няма да бъде оповестен, съобщи през днешния ден пред публицисти Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин.

Той отхвърли вчерашната обява в самостоятелния вестник " Новая газета ", че съгласно държавен източник Кремъл в действителност желае да активизира до един милион души.

Днес съветското министерство на защитата заяви, че някои чиновници в сериозно значими браншове няма да бъдат призовавани на военна работа, с цел да се подсигурява естественото действие на характерни високотехнологични браншове, както и на съветската финансова система. Става въпрос за някои ай ти експерти, чиновници в областта на телекомуникациите и финансите, както и в " базови организации в региона на информацията и връзките ", се показва в изказването.

Съответните ръководители би трябвало да изготвят описи със съответните чиновници, които дават отговор на критериите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР