Някои подправки като черен пипер, лют червен пипер са напълно

...
Някои подправки като черен пипер, лют червен пипер са напълно
Коментари Харесай

Кои подправки са полезни за кучето

Някои подправки като черен пипер, пикантен червен пипер са изцяло несъответствуващи и даже нездравословни за кучетата. Но има подправки, които са потребни за здравето на лаещия ви любим, и можете да ги добавяте в домашно приготвени лакомства, които постоянно са по-предпочитани от кучетата от купешките.

Ако ви хрумне да подправяте домашно приготвено лакомство за куче, следвайте главното предписание - подправките би трябвало да са напълно малко, в случай че прекалите, освен че кучето може да не ги хареса, само че може да увредите обонянието му. Най-добре е да се посъветвате преди този момент със експерт, изключително в случай че кучето ви има някакви проблеми със здравето - без значение дали те са дерматологични или са свързани с вътрешните органи.

Списъкът с подправки, подобаващи за кучета, е много дребен, множеството подправки нервират сензитивния нос на най-хубавия другар на индивида. Но доста дребни количества канела, джинджифил, маково семе и сусамово семе може да се харесат на кучетата, а също така са потребни за тях.

Друга потребна фалшификация за кучешки лакомства е куркумата. При прибавяне обаче би трябвало да се внимава доста, тъй като може да навреди, вместо да помогне. Някои фабрично създадени лакомства за кучета са подправени с дребни количества свеж или стрит на прахуляк чесън, само че това не се предлага, тъй като лукът и чесънът имат субстанции, нездравословни за кучетата. Така че по-добре не добавяйте лук или чесън в лакомството, което приготвяте на любимеца си.

 Кои подправки са потребни за кучето

Индийското орехче може да накара кучето да повърне или да получи стомашно разстройство, по тази причина в никакъв случай не давайте на любимеца си каквото и да е, подправено с тази съставна част. Препоръчва се когато употребявате подправки за подготвяне на кучешки лакомства, да се ориентирате към сухи, тъй като ще ви е по-лесно да изчислите какъв брой да сложите, а изчислението е елементарно - на върха на ножа, и от време на време даже по-малко. Изключение съставлява джинджифилът, него може да добавяте и свеж, като настържете корена.

Лесно можете да приготвите сами кучешко лакомство, само че в случай че кучето ви има алергия към някоя от съставките, не я използвайте и я заменете с нещо друго. Смесете половин чаша брашно от кафяв ориз с половин чаша овесено брашно, прибавете едно яйце, една трета чаена лъжичка настърган корен от джинджифил, канела на върха на ножа, половин чаена лъжичка мед, вода - като за еластично тесто.

Разбъркайте, омесете, разточете и изрежете кокалчета с нож или специфична формичка. Наредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете двадесетина минути на 180 градуса. Оставете да изстинат и едвам тогава предложете на любимеца си от тези вкусни бисквитки за любимци с подправки за кучета.

Вижте още кои са човешките храни за кучета, както и можете ли давате мляко на кучето или пък грозде!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР