Някои партии са си взели поуки от изборите и правят

...
Някои партии са си взели поуки от изборите и правят
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Вижда се колко добре вкопан е моделът ГЕРБ

Някои партии са си взели поучения от изборите и вършат опит да максимизират възможностите си, счита политологът

В момента се случва обикновено пренареждане преди избори. Някои от партиите са си взели поучения от предходния кръг на изборите и в този момент се пробват да си максимизират възможностите . Това мнение изрази в предаването „ Преди всички “ политологът Даниел Смилов, програмен шеф на Центъра за демократични тактики.

„ Българска социалистическа партия се опита да разбие обединението „ Изправи се! Мутри, вън! “ Това щеше да е мощен ход от страна на Българска социалистическа партия, тъй като тази коалиция взема електорат от левицата. Този опит остана несполучлив “, уточни той.

Разговорът за огромна коалиция вляво съгласно Смилов е „ малко пищен “, само че привличайки някои от отстранените, Корнелия Нинова дава отговор на рецензии против себе си . Добавената стойност на тази коалиция надали ще е огромна, добави политологът.

Караниците сред Николай Хаджигенов и Татяна Дончева в ИМВ ще отхвърлен част от електората им, само че това е профил на протестна партия и от тази позиция вътрешни напрежения няма да се отразят толкоз трагично върху тяхното показване , акцентира Даниел Смилов.

„ Николай Хаджигенов и Татяна Дончева са политически остриета, които в последна сметка са ориентирани против модела на Борисов и допускам, че гласоподавателите на тази коалиция харесват тъкмо това в тях. “

Механичното обединяване мъчно ще донесе гаранция, че Патриотите ще влязат в Народното събрание, счита Смилов.

„ Отстъплението на водачите е леко тактическо. Зад тази коалиция постоянно стои подозрението, че тяхната функционалност е да бъдат някаква патерица на ГЕРБ . “

Моделът ГЕРБ е в оттегляне. Правят се опити да бъде разграден, само че се вижда и какъв брой добре вкопан е . /.../ Този модел си е имал банка, посредством която е раздавал заеми на доближени предприемачи. Другият аспект - виждаме използването на службите “, разяснява Даниел Смилов пред БНР.

Според Смилов досегашният шеф на ДАНС Димитър Георгиев работи като представител на една политическа мощ и остава усещането, че е правил и дейности в нейна изгода преди този момент.

Излизането на шефовете на службите в отпуск за Смилов е „ политическа форма на бойкот на новото държавно управление , която сама по себе си е задоволителна за тяхната промяна “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР