Някои от водещите институции в България са в състояние на

...
Някои от водещите институции в България са в състояние на
Коментари Харесай

Първанов: Мнозинството е стабилно. Не вярвам да има избори до една година

Някои от водещите институции в България са в положение на „ студена война “. Опозицията показва интензивност, само че в действителност не предлага действителни политики. Това съобщи в утринния блок на „ България он еър “ създателят на Политическа партия АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов.

По думите му в страната напоследък се постанова от ден на ден неприемливия език на омразата, а част от парламентарно показаните политически сили у нас разполагат със своите „ остриета “, които постоянно провокират остри полемики в ефира на националните медии, съобщи news.bg.„ Не имам вяра да се стигне в близката една година до предварителни избори, тъй като в действителност има устойчиво болшинство. Уви, и опозицията към момента не предлага други възможности. За това и хората не могат да видят в опозицията алтернативата, наследника на едно бъдещо ръководство. И въпреки всичко, както към този момент се е случвало при ръководство на Борисов, може и по чисто морални съображения, ей по този начин, съвсем от нищото, да изскочи, нагледно казано, заека и да се стигне до срив в ръководството “, сподели някогашният държавен глава.

Първанов разяснява и непрекъснатите спорове сред изпълнителната власт и президентската институция, както и за проваленото през вчерашния ден съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност към президента Румен Радев.„ Това е опит да се унизи президентът. Бих отишъл даже и по-далеч - това е опит да се принизи ролята на КСНС. Този случай, да се провали едно съвещание на този съвет по сходна знакова тематика, е без казус и по-скоро е един блян на ръководещите да неглижират демонстративно ролята на президентската институция, което е една доста рискова игра, поради обстановката, в която се намираме “, уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР