Някои от нещата, които постигнахме е да пишем за индустриите

...
Някои от нещата, които постигнахме е да пишем за индустриите
Коментари Харесай

Андрю Тек пред Дарик: Monocle играе интересна роля в много държави, тъй като представлява центъра, който не изпада в крайности

Някои от нещата, които постигнахме е да пишем за промишленостите в Европа, смисъла на занаятчийството, за нуждата от образованието, за условието страните да имат положителни дипломатически служби и да имат доста положителни цивилен водачи. Това са тематиките, покоито Monocle имат влияниеи съществено работимотносно това по какъв начин да създадем градовете едно по-добро място за живеене. Но не постоянно става въпрос за бързо, гневно, на ниска цена и цифрово. Понякога нещата са по-простии е значимо да бъдат направени добре. Така стартира диалогът с основният редактор на Monocle Андрю Тък във форумът за хрумвания на Дарик - " Стълбището ", отговаряйки на въпрос за значимостта на медиите в днешно време.

Според госта е мъчно да се даде формулировка за авторитетна медия в днешния структуриран медиен свят. Не получаваме към този момент информацията си по обичаен метод, изясни той. Според него до преди 20 години всеки е имал лични желания за съответни медии, от които е получавал информацията си. Днес обаче ни залива цялата информация от обществените медии. Според гостът Monocle зарежда хората с хрумвания и предизвика размишления, а след това хората сами ревизират информацият и построяват своето мнение.

Според Андрю Тък непрекъснатото основаване на наличие приравнява журналиста до чиновник в отдел връзки с обществеността от преди 40 години. Това той разяснява в отговор на въпрос за новите генерации от публицисти, които са принудени да се обръщат към количестовто, а не толкоз към качеството.Това не е публицистика, споделя той, само че все пак не се тревожи, защото, съгласно него, това е краткотрайно събитие, което ще си отиде.

На въпрос по отношение на гледните точки и опцията на рисковите организации да получават ефирно време Тък отговори, че Monocle е основано като списание, което има вяра, че в случай че седнете да поговорите с хората и те ви изслушат - има опция да трансформират гледната си точка. Спианието не би се харесало на хора с крайни политически възгледи, които не подлежат на смяна. Той дефинира Monocle като центристко списание - финансово по-консервативни, само че в това време с демократичен взор по доста на брой тематики. В същото време радио изданието им, без да бъде притежател на най-крайни отзиви, се стреми да обезпечи пространство за спор с разнообразни визии и вероятности.

Стремежът към обективност е сложен, съобщи Андрю Тък, давайки оценка на опцията да за цялостна обективност в медиите. Но даже и в Monocle имаме места, където означаваме, че това е персонално мнение и мнение на създателя, изясни той. И в това няма нищо неприятно. Но когато става дума за репортажи, е значимо да не се вършим на други, а да бъдем себе си. Хората знаят от къде идваме и какво вършим.

Хората доста добре знаят какво тъкмо приказваме. Те не идват при нас за някаква безспорна обективност. Идват при нас за избрана вероятност, с цел да схванат подтекста на нещата в цялостната картина, добави гостът.

Според гостът Monocle играе забавна роля в доста страни, защото съставлява центъра, който не изпада в крайности. Много хора четат изданието, с цел да схванат по какъв начин да бъдат бизнесмени, по какъв начин да имат глас при развиването на градовете им и по какъв начин да оказват помощ за основаването на по-добро гражданско общество. Тези хора осъзнават, че има и други хора по света като тях и по тази причина централното място в политическия набор, който се заема от Monocle, е извънредно значимо.

„ Monocle “ се популяризира в към 60 страни, уточни той и няма искания да въздейства на политическия разказ във всички тези страни. Изданието преглежда тематики, свързани синдустриите в Европа, смисъла на занаятчийството, нуждата от обучение, условието страните да имат положителни дипломатически служби, да имат положителни цивилен водачи. Тези хрумвания звучат съответно където и да отидете по света, безапелационен е Андрю Тък.

Живеем в структуриран медиен свят и не получаваме информация по обичайния метод. Сега имате цялата информация от обществените медии, от телевизионните канали и в случай че имате предпочитание, можете сами да си построите много по-всеобхватна осведомителна картина от доста разнообразни канали. Мисля, че нещо сходно се случва с хората, които четат „ Монокъл “, сподели още Тък.

Той има вяра, че „ Монокъл “ осведоми хората, които го търсят на ежедневна база, само че не счита, че същите тези хора не търсят и други медийни канали, с цел да се осведомят. Сигурен съм, че имаме публика от добре образовани, мъдри, свързани и любопитни хора, които ревизират информацията, достигаща да тях. Така те получават по-пълна картина за това, което ги интересува. Не се заблуждаваме, че сме единственият информативен източник, а и не желаеме да е по този начин. За нас е значимо да зареждаме хората с хрумвания, да предизвикваме размишления, да ги срещаме с разнообразни хора, да им представяме страхотни планове от разнообразни места по света, само че в това време ги подтикваме и те самите да отидат да ги видят, сами да оформят своето мнение, да решат какво мислят и те за тези неща, добави той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР