Някои от най-умните хора продължително не успяват да стъпят крачка

...
Някои от най-умните хора продължително не успяват да стъпят крачка
Коментари Харесай

10 основни истини, които умните хора забравят

„ Някои от най-умните хора дълготрайно не съумяват да стъпят крачка напред, тъй като не помнят няколко елементарни истини, които групово пораждат силата на напредъка. ” Това коментира Марк в блога си MarcAndAngel .

Той напомня кои са тези истини. Според него те са следните:

1. Образованието и интелигентността не реализират нищо без деяние . Няма значение дали имаш IQ на талант или докторска степен по квантова физика. Не можеш да промениш нищо и да направиш какъвто и да е действителен напредък, в случай че не предприемеш деяние. Има колосална разлика сред това да знаеш по какъв начин да сториш нещо и да го направиш.

2. Щастието и триумфът са две разнообразни неща . Има бизнесмени, създали милион $ от онлайн бизнес за година, които не са щастливи, тъй като са самотни. Има и доста небогати, само че щастливи сърфисти. Човек би трябвало да се запита „ Какво ще ме направи сполучлив? ” и „ Какво ще ме направи благополучен? ”, имайки поради, че това са два въпроса с два разнообразни отговора.

3. Всеки си гледа личната работа . Без значение по какъв начин преживяваш и за кого си мислиш, че работиш, ти в действителност работиш за един единствен човек – за себе си. Големият въпрос е какво продаваш и на кого.

4. Да имаш прекомерно доста благоприятни условия въздейства на способността ти да вземаш решения . Във века на информацията, когато тя се придвижва със скоростта на светлината и нововъведението наподобява безкрайна, имаме милион шансове да проектираме живота и кариерата си. За жал изобилието на избори постоянно води до липса на решения, комплициране и безучастие.

5. Всички хора имат пропорции на триумфа и пропорции на неуспеха . Да опитваш да бъдеш съвършен е загуба на време и сила. Съвършенството е заблуда.

6. Всяка неточност, която правиш, е напредък . Грешките ни учат значими уроци. Всеки път, когато направиш неточност, се приближаваш към задачата. Единствената най-голяма неточност, която същински може да те рани, е да решиш да не направиш нищо от боязън да не допуснеш неточност.

7. Хората могат да се оправят чудесно, правейки неща, които не желаят да вършат.  Имаме десетки такива образци в живота си.

8. Проблемите, които имаме с другите, нормално са повече свързани с нас самите. Всичко, от което се нуждаем, е желанието да погледнем на нещата от друг ъгъл, да пуснем на независимост това, което е било, и което е трябвало да бъде, и да се фокусираме върху това, което е, и което има благоприятни условия да стане.

9. Емоционалните решения рядко са положителни решения.  Най-добрият съвет тук е простоват: Не позволявай на страстта да надмогне интелигентността ти.

10. Когато шансът пристигна, в никакъв случай не се усещаме на 100% подготвени.  Защото в действителност множеството велики благоприятни условия в живота ни принуждават да израстваме прочувствено и интелектуално. Карат ни да надхвърлим удобната си зона. Това значи, че в началото не се усещаме комфортно с тях. А когато не ни е комфортно, не усещаме, че сме 100% подготвени.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР