Някои от най-известните български циркови артисти написаха открито писмо до

...
Някои от най-известните български циркови артисти написаха открито писмо до
Коментари Харесай

Обидени артисти настояват депутатите да не използват думата "цирк"

Някои от най-известните български циркови актьори написаха намерено писмо до народните представители и медиите, в което упорстват да се спре потреблението на тяхното изкуство, като знак на нещо непочтено, безредно или унизително. Те държат депутатите да не съпоставят дейностите си с цирка.

" Направи ми усещане, че в излъчвания по малкия екран депутати употребяват думата " цирк ", не престават да наскърбяват цирка ", показа Иван Владимиров от " Цирк дьо Солей " пред Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че не може едно изкуство да обиждаш по този метод, като се употребява за определение на нещо непочтено и неприятно.

Според учен Александър Балкански, шеф на цирк " Балкански ", партиите у нас са доста надалеч от цирковото изкуство, с цел да се съпоставят с него.

" Самият Христо Мутафчиев е засегнат, тъй като те споделят освен " цирк ", само че и " спектакъл " и ние написахме едно протестно писмо. Това обаче беше глас в пустиня ", показа учен Балкански в " България заран ". Според него това се случва, тъй като изкуството не е приоритет в страната ни през днешния ден.

Иван Владимиров добави още, че схваща, че няма по какъв начин да се превъзпита масата, само че се надява най-малко дребна част от депутатите и публицистите да се замислят и да спрат да употребяват думата " цирк ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР