Някои от най-големите звезди на световната борба ще вземат участие

...
Някои от най-големите звезди на световната борба ще вземат участие
Коментари Харесай

Христо Маринов: Това ще е едно от най-силните издания на Дан Колов - Никола Петров

Някои от най-големите звезди на международната битка ще вземат присъединяване в тазгодишното издание на шампионата " Дан Колов - Никола Петров ". Надпреварата ще се организира в зала " Арена Асикс ", от 22 до 25 март.

В свободния жанр Русия идва с най-титулувания си герой Абдулрашид Садулаев (92 кг), олимпийски първенец от Рио 2016, повторен международен и повторен европейски отличник. Италия пък идва с Франк Чамизо (70 кг), повторен №1 в света и бронзов медалист от игрите Рио 2016. А Грузия с Гено Петриашвили, международен първенец и трети в Рио 2016, за който грузинска телевизия ще прави филм в България.

При класиците на тепиха ще излязат олимпийският вицешампион Ота Шинобу (Япония, 63 кг), азерът Расул Чунаев (72 кг), трети от Рио 2016, французинът Мелонин Ноумонви (97 кг), международен първенец от 2014 година А актуалният международен отличник Виктор Немеш (Сърбия) ще излезе в категория до 77 кг. Сръбският отбор е воден от българския треньор Стоян Добрев.

При дамите задграничното наличие също е солидно. В тежка категория до 75 кг ще излезе Екатерина Букина (Русия), досегашната съперничка на Станка Златева, която е трета на игрите Рио 2016. Двукратната олимпийска вицешампионка Мария Стадник (Азербайджан) пък ще се бори в категория до 50 кг. А при 68-килограмовите ще излязат актуалната №1 в Европа Анастасия Братчикова (Русия) и Моника Михайлик (Полша), европейска шампионка и трета от олимпиадата Рио 2016. Германия е водена от №1 в света за 2014-а Алина Фокен.

" Турнирът се обрисува извънредно мощен - над 500 състезатели от 32 страни идват у нас. Силната конкуренция ще ни даде действителна визия на какво равнище са нашите национали преди европейското състезание в Русия в края на април ", съобщи президентът на федерацията Христо Маринов.

 Световният хайлайф ще взе участие на
Световният хайлайф ще взе участие на " Дан Колов - Никола Петров "

Най-силните борци се подготят за шампионата, който ще се организира след две седмици

" От опитните ни състезатели само Иво Ангелов пропуща надпреварата, защото желаеме да го запазим за международното, само че той не стопира да тренира с националите ", удостовери треньорът на класиците Армен Назарян.

При дамите само Елица Янкова, трета на олимпиадата, пропуща шампионата. Тя е с интервенция на рамото и ще се възвръща близо година.

 Елица Янкова оперирана, пропуща целия сезон
Елица Янкова оперирана, пропуща целия сезон

" Момичетата направиха мощни срещи, удовлетворен съм "

" Радва ме това, че сме оценени от чужденците и много тимове пристигнаха на подготовка с на. Да, имаме упоритости за медали на шампионата, само че ми се желае върхът да е на европейското в Русия в края на април ", сподели наставникът на дамския ни отбор Петър Касабов.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР