Някои от 1000-та и служители на разузнаването, засегнати от мистериозно

...
Някои от 1000-та и служители на разузнаването, засегнати от мистериозно
Коментари Харесай

ХАВАНСКИ СИНДРОМ: Доклад разкри, че американски дипломати може би са ставали жертва на електромагнитни вълни

Някои от 1000-та и чиновници на разузнаването, наранени от мистериозно заболяване, известно като " Хаванския синдром ", може да са били обект на електромагнитни енергийни импулси, се показва в отчет до шефовете на американските разследващи организации, оповестява Ройтерс.

" Импулси електромагнитна сила, изключително в радиочестотния диапазон, евентуално изясняват " болките в ушите, световъртежа и други признаци при някои от страдащите от тези болести, докладвани за първи път от в кубинската столица през 2016 година, споделят специалисти на държавното управление и отвън него.

Експертната група беше образувана от директорката на Националното разузнаване Аврил Хейнс и заместник-директора на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Коен.

Комбинацията от признаци " не може да бъде елементарно обяснена на фона на познати условия на средата или медицински положения " измежду подгрупа от потърпевши. Броят на тези хора не беше оповестен в разкритото обобщение на отчета.

Освен в Куба случаи са регистрирани в Русия, Китай, Таджикистан и някои африкански страни.

Констатациите повтарят изследване на Националната академия на науките от 2020 година и идват след междинния отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ от 20 януари, в който се заключава, че е малко евентуално Русия или различен задграничен съперник да стои зад множеството от по този начин наречените " свързани с аномалии здравни произшествия ". След отчета на Централно разузнавателно управление на САЩ много от жертвите на " Хаванския синдром " са изразили отчаяние от направените заключения, заяви телевизия Ен Би Си. В отчета на Централно разузнавателно управление на САЩ обаче се споделя, че има към двайсетина от общо 1000 случая, които са останали необяснени.

Публикуваният отчет не се задълбочава в търсене на отговорност. Но заключенията му евентуално ще подхранват разочарованието измежду актуалните и някогашните чиновници на Съединени американски щати, които не разполагат с ясно пояснение за хроничните си премеждия.

" Ние не търсим приписването на виновност на задграничен съперник. Ние се придържахме към причинно-следствения механизъм ", сподели пред кореспонденти чиновник на американското разузнаване, осведомен с отчета.

Констатациите " ускоряват нуждата от съгласуван, повсеместен метод на държавното управление ", сподели в изказване Марк Заид, юрист, представляващ жертвите от многочислени американски държавни организации.

Ерик Ландър, шеф на Службата за научна и софтуерна политика на Белия дом, съобщи пък, че експертната група е работила в продължение на съвсем девет месеца и е първата от няколко такива групи, които са имали подобен необятен достъп " до разследващите отчети и данни за пациенти. " Експертната група откри, че признаците " са същински и безапелационни " въз основа на медицински отчети и изявленията с лекари и жертви, добави Ландър.

Като откри, че " импулси електромагнитна сила " може да са причина, експертната група съобщи, че " съществуват пропуски в информацията ", само че има няколко евентуални метода за генериране на силата, " всеки от тях има своите условия, ограничавания и незнайни ". Съществуват такива източници, които " са скрити и имат умерени условия за мощ ", се споделя в отчета. " При потреблението на ексцентрични антени и техники сигналите биха могли да се популяризират с ниски загуби " през въздуха.

Лица, инцидентно изложени на електромагнитни сигнали, които включват радиовълни, микровълни и рентгенови лъчи, са съобщили за " чувства ", сходни на признаците, за които оповестяват жертвите на " Хаванския синдром ", се отбелязва в отчета.

Ултразвукът също би могъл да аргументи признаците, само че единствено в случай че жертвата е била в непосредствена непосредственост до източника, тъй като ултразвукът " се популяризира едва през въздуха ", се споделя в отчета.

Психосоциалните фактори - които включват условия за работата, стрес и меланхолия - не могат сами по себе си да обяснят главните признаци на " Хаванския синдром ", се споделя в отчета.

В отчета се дават рекомендации, които да оказват помощ за разбирането, предварителна защита и справяне със страданията на засегнатите, в това число събиране и съгласуване на данни за произшествия и медицински данни от държавното управление на Съединени американски щати, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР