Някои наричат медиите четвърта власт. Това означава, че те играят

...
Някои наричат медиите четвърта власт. Това означава, че те играят
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Ако искаш да постигнеш нещо значително за държавата, не трябва да се съобразяваш какво ще кажат медиите

" Някои назовават медиите четвърта власт. Това значи, че те играят не по-малка роля от самите същински институционални управляващи.Доколко оказват помощ и до каква степен пречат - не съм съдник на това, въпреки че самата аз, като настоящ политик за повече от 20 години,съм усещала и жилото, и меда. Ако искаш да постигнеш нещо доста за страната, не би трябвало да се съобразяваш единствено с това какво ще кажат медиите, тъй като по този начин може би няма нищо да направиш, а ще би трябвало да угодиш ".

Това разяснява в " Стълбището " по Дарик радио юристът и учител Екатерина Михайлова, запитанакъде е виновността на медиите за протичащото се по отношение на държавността.

Тя е на мнение, че медиите диктуват дневния ред. Още повече в днешно време имаме навлизане и през обществените мрежи - освен тези, които са регламентирани, само че върви и един различен под земята път, през който доста се внимава какво се случва, уточни юристът.

" Къде им е прегрешението - може би една огромна част от прегрешението на формалните медии са мнения и изявления на ваши сътрудници, които приказват неподготвени. Вярно е, че не може да знаете всичко, само че една сериозна медия, огромна, национална, би трябвало когато подема избрана тематика, индивидът да се е подготвил - най-малко обикновено ", съобщи Екатерина Михайлова.

Тя разяснява още, че за избрани действия на страната се изисква хората да не са блестящо политически пристрастни, работата им изисква да се изтеглят малко встрани - това е образецът със правосъдната власт.

По отношение на конституционните промени юристът разяснява, че по кое време тъкмо ще се създадат измененията е въпрос на политическорешение, а в тази ситуация това е било част от усовието да се появи това ръководство.

" В този смисъл то е целесъобразно.След като го направиха следва въпросът " добре де, направихте го, за какво сте отново дружно? ". А отговорът е " откакто го направихме, би трябвало да го довършим до дъно, да свършим и останалата работа ". Аз мисля, че някои от постановките, които бяха признати в Конституцията, щяха да претърпят по-добри решения, в случай че имаше малко повече време. Ако за правосъдната власт имаше не малко разискване, тоостаналите тематики на практика съвсем не бяха обсъждани ", сподели Екатерина Михайлова.

Запитана кое е значимото при назначението на хора през днешния ден, тя уточни: " Има хора с добра биография, обаче няма темперамент. И противоположното - в случай че някой доста се бори с това, което си е намислил, само че му липсват познания или не поставя старания. Трябва да се търси някъде сред двете. И двете неща са значими ".

Екатерина Михайлова е на мнение, че има учредения за рецензии към Десислава Атанасова. " Защото самият текст в Конституцията е споделил освен 15-годишен юридически стаж, само че и високи професионални познания. Трябва едно лице освен да дава отговор на изискването за 15 години, само че и да е посочило във времетозавидни професионални умения ", добави тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР