Някои храни могат да увредят паметта ви и да увеличат

...
Някои храни могат да увредят паметта ви и да увеличат
Коментари Харесай

Боровинките помагат да запазим мозъка бистър с възрастта

Някои храни могат да увредят паметта ви и да усилят риска от невродегенеративни разстройства, до момента в който други могат да оказват помощ за попречване на когнитивно увреждане. Ново изследване открива, че боровинките могат да оказват помощ за поддържане на мозъка избистрен и кадърен с придвижване на възрастта.

Вероятно сте чували, че храната, която ядете, може да повлияе на мозъка ви с течение на времето. Някои храни могат да увредят паметта ви и да усилят риска от невродегенеративни разстройства, до момента в който други могат да оказват помощ за попречване на когнитивно увреждане. Ново изследване открива, че боровинките могат да оказват помощ за поддържане на мозъка избистрен и кадърен с придвижване на възрастта.



В изследване, оповестено в списание „ Frontiers in Nutrition “, учени изследват група от 60 възрастни на възраст от 50 до 80 години за интервал от 12 седмици, като допълват някои от техните диетични проекти с алена боровинка на прахуляк. Въз основа на когнитивни оценки, направени преди и след тези 12 седмици, било открито, че хората, които употребяват прахуляк от алена боровинка, имат по-добра епизодична памет и невронна функционалност.

Авторът на проучването, доктор Дейвид Васоар, сподели, че въпреки резултатите от това изследване да са обещаващи, не е ясно дали плодът може да помогне за предотвратяване от съществени неврологични положения, написа " Eat This, Not That ".



Препоръчва се да се употребяват няколко порции плодове на ден, изключително горски плодове. Д-р Пол Гудман предлага диетата MIND, която съчетава детайли от средиземноморската диета с хранителни детайли за битка с хипертонията.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР